Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Pa šiem gadiem esam pieraduši pie Rīgas "Dinamo", iemīlējušo to, pārdzīvojam līdzi notikumiem ledus laukumā. Esam pieraduši pie trenera J.Šuplera. Cilvēcīgs, ar labu humora izjūtu, spēju hokejistiem parādīt pareizu taktiku un stratēģiju, lai viņu potenciāls maksimāli tiktu izmantots hokeja laukumā.

O.Znaroks, Maskavas "Dinamo" treneris, Latvijas izlases treneris, savējais. Ne vienam vien palicis atmiņā ar to, kā iemeta vārtos ripu Šveicei ar visu vārtsargu un Latvija tika Pasaules čempionāta A grupā, kurā cīnās arī tagad. Tāpat neizdzēšami ir viņa notikumi (lasi – vārdi), kas tika izteikti tiesnesim, taču tie tika izteikti sulīgi un no sirds.

Vairākas reizes sezonas gaitā domāju, ir neloģiski, ja Latvijas izlasi, kuras kodolu (īstenībā – arī apvalku) veido Rīgas "Dinamo" hokejisti, vada cits treneris, nevis Rīgas "Dinamo" treneris.

Atšķirīga stratēģija un taktika, spēlētājam ir jāiespēlējas, jāsaprot, ko no viņa sagaida treneris. Tas ir laiks, laiks, kura mums nav.

Interesanti ir vērot TV kanālu KHL, kurā tiek diskutēts par komandām, treneriem un hokejistiem. Patiesībā, man tas TV kanāls darbojas gandrīz diennakti.

Par O.Znaroku nostāja Krievijā – Maskavas "Dinamo" noriskēja pagarinot ar viņu līgumu. Taču, viņš ir savējais, kaut arī Latvijas pilsonis. Par J.Šupleru – ka licis komandai spēlēt pāri saviem spēkiem, savām iespējām, iedarbinot nacionālo pašlepnumu.

Kur esam nonākuši? J.Šuplers taisās pamest Rīgas "Dinamo". Tas, ka viņam bija piedāvājumi no citiem klubiem, ne tikai KHL, bija vispārzināms fakts. Rīgas "Dinamo" vadībai bija ar to jārēķinās.
Latvijas izlases treneris O.Znaroks pagarināja līgumu ar Maskavas "Dinamo".

Abos gadījumos tas bija naudas jautājums. Sekos jauns treneris, skatīsim, kā būs.

Tikai mans viedoklis ir tāds, ka gan Rīgas "Dinamo" trenerim, gan arī Latvijas izlases trenerim, jābūt vienam. Viņš zinās katra hokejista iespējas, plusus un mīnusus, kā arī izlase varēs spēlēt sev pieņemamā un ierastā taktikā.

Andrejs Dovguško

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!