Foto: DELFI Aculiecinieks

"Vēlos pateikt sirsnīgu paldies Ķeipenes VUGD brigādei, kura vakar [svētdien, 10. martā – aut.] reaģēja uz mūsu izsaukumu Nītaurē," portālam "Delfi" raksta Aļona, kura kopā ar savu vīru un trīsgadīgo atvasi, dodoties braucienā ar auto, apmaldījās un iestiga mežā.

Ģimene bija devusies apskatīt pirkšanai noskatīto māju Nītaures apkārtnē. Vadoties pēc mājas pārdevēja telefoniski dotajām instrukcijām, viņi devās pa nepazīstamiem ceļiem, līdz attapās pie nomaļa mednieku namiņa mežā, kur auto iestiga sniegā. "Mēs bijām nomaļā vietā, kur nebija nevienam, kam pajautāt palīdzību. Par problēmu pateicām arī mājas īpašniekam, bet viņš teica, ka nevar mums palīdzēt, lai zvanām 112," notikušo atminas Aļona, piebilstot, ka tobrīd bija jau vēla pēcpusdiena un pamazām satumsa.

Ģimene tā arī rīkojās. Sazvanītais glābšanas dienests gan sākotnēji nespēja noteikt ģimenes atrašanās vietu, jo signāls uzrādīja, ka viņi atrodas divās vietās vienlaikus. Paļaujoties uz Aļonas aprakstu par viņu atrašanās vietu, Ķeipenes glābēji drīz vien mežā iestigušos atrada.

"Viņi mums lūdza, lai mēs ejam pretim. Bet, kad satikām glābējus, viņi jau pusceļu bija nobraukuši. Izrādās, ka mums uzsākot kustību mežā, VUGD jau precīzi varēja noteikt atrašanās vietu pēc telefona signāla," stāsta sieviete.

VUGD darbiniekus, trīs glābējus, sieviete raksturo kā laipnus, atsaucīgus. "Cepuri nost. Ļoti ātri trīs vīri izstūma mūsu auto uz ceļa. Es pat negaidīju, ka palīdzību saņemsim tik ļoti ātri," atzīst Aļona. "Paldies, ka atbraucāt, palīdzēt izkļūt no Nītaures mednieku namu pagalma!"

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) portālam "Delfi" apstiprina, ka svētdien, 10. martā, pulksten 17.30 saņemts izsaukumu par to, ka Nītaurē nepieciešams palīdzēt sniegā iestigušai automašīnai, kurā atrodas mazs bērns. Glābēji automašīnu izvilka uz ceļa braucamās daļas.

"Gadījumos, ja iedzīvotājam nepieciešama operatīvo dienestu palīdzība, jāzvana pa tālruni 112. Katrs gadījums tiek individuāli izvērtēts," norādīja VUGD pārstāve Inta Palkavniece. Viņa atgādina, ka situācijās, ja iestigusi mašīna, var vērsties pie uzņēmuma, kas ar šādu problēmu risināšanu nodarbojas.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!