Foto: DELFI Aculiecinieks
"Rīga diemžēl ir apsēsta ar bezkaunīgu transportlīdzekļu vadītājiem, kuri bez sirdsapziņas pārmetumiem atklāti pārkāpj CSN prasības," piktojas kāds "Delfi" lasītājs vārdā Arnis, kurš plašā foto galerijā apkopojis paša novērotus vairāk nekā desmit 'parkošanās' pārkāpumus šogad Rīgā.

Arnis klāsta, ka izplatīti automašīnas ir novietot 326 ceļa zīmes darbības zonā, kā arī uz gājēju ietvēm, ceļa zīmes "Stāvēt aizliegts" darbības zonā, zaļajā zonā, kā arī citviet.

"Tā vien liekas, ka Rīgas centrā un Vecrīgā CSN prasības uz transportlīdzekļu vadītājiem neattiecas. Rīgā uz ielām valda nihilisms un bezkaunība," sašutis lasītājs. Viņš arī aicina līdzcilvēkus būt aktīviem un par novērotiem auto 'parkošanās' pārkāpumiem ziņot Rīgas pašvaldības policijai, izmantojot RPP mobilo aplikāciju.

"Aizpildīt iesniegumu aplikācijā aizņem tikai divas trīs minūtes. Neesiet vienaldzīgi. Sāksim cīnīties pret bezkauņām, jo pašreiz izskatās, ka bezkaunīgie autovadītāji ir zaudējuši bailes un jūtas nesodāmi," Arnis mudina rīkoties citus rīdziniekus. Arnis arī piebilst, ka ziņot ir ārkārtīgi svarīgi, jo policija notikuma vietā ierodas tikai pēc tam, kad saņēmusi iesniegumu. Šis, Arņa ieskatā, ir vienīgais ceļš, kā saukt pie administratīvās atbildības bezkaunīgos transportlīdzekļu vadītājus Rīgā.

Rīgas pašvaldības policijā portālu "Delfi" informēja, ka aizvadītajā gadā auto novietošanas un stāvēšanas pārkāpumi galvaspilsētā fiksēti 33 000 reižu.

Sūtiet savas reportāžas un par mēneša labāko reportāžu saņemiet balvu – dāvanu karti no "Rīga Plaza" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām e-pastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!