Foto: Delfi Aculiecinieks
Portāla "Delfi" lasītājs Leons Stiprais no Tukuma iesūtījis pavasara fotoreportāžu, kas tapusi Durbes pils parkā. "Skatos – uz granīta stabiņa nolikts galvaskauss. Ne jau cilvēka, bet dzīvnieka," stāsta lasītājs.

"Pastaigas laikā pa Tukuma Durbes barona pils dārzu nonācu uz Durbes pils tilta. Skatos – uz granīta stabiņa nolikts galvaskauss. Ne jau cilvēka, bet dzīvnieka. Tikai nevaru saprast, kāda dzīvnieka. Domāju, ka lapsas.

Pastaigas, tā ir svētība dvēselei un radošam garam. Patīkamas šīs pastaigas dara pie Tukuma Durbes pils muzeja novietotais kafijas automāts. Paņem kafiju un apsēdies uz netālu noliktās kušetes. Divas no tām ir ar zviļņiem.

Durbes pilī savulaik bija gan kara hospitālis, gan tuberkulozes sanatorija.

Šoreiz pils debesis apbalvoja mani ar retiem mākoņu veidojumiem. Nebiju neko tādu redzējis.

Novēroju, ka uz liepas žākļa uz dzīvi iemeties pīlādzis. Zinu, ka katru reizi Durbes parkā redzēšu ziedus un dažādas dzīvas radības. Lai prieks tukumniekiem un muzeja viesiem. Leons Stiprais. 18.05.2023."

Durbes pils muzejā portālam "Delfi" pastāstīja, ka dzīvnieka galvaskauss uz tilta pirmoreiz pamanīts 9. maijā.

Darbinieki pieļauj, ka uz tilta galvaskausu nolicis kāds parka apmeklētājs, bet dzīvnieks gājis bojā turpat tuvumā. Pils parkā mitinoties visdažādākie dzīvnieki, tostarp lapsas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!