''No sākuma domāju, ka tie būs kādi profesionāļi moto kaskadieri. Izrādās Haminas pilsētas un vietējie entuziasti sarīkojuši jautru moto stafeti. Ieeja par brīvu. Visapkārt teltis, kurās piedāvā grilētas desiņas, kafiju un alu. Visās sacensības sabiedriskie kārtības uzturētāji un glābšanas dienesti,'' no Somijas raksta Leons Stiprais.

''Sacensību noteikumi vienkārši. Viens mopēds vai vieglais motocikls un trīs dalībnieki. Katrs no dalībniekiem brauc vienu apli. Uzvar tie, kuru komanda pie mērķa nonāk pirmā.

Tika vērtēti arī tērpi. Godalgas pasniedza kāda no Somijas ''sapņu meitenēm'' – vai nu mis Somija, vai kāda no Tango karalienēm.

Dalībnieku sastāvs visdažādākais – to varēja redzēt pēc motocikliem un ekipējuma. Kam kājās speciāli zābaki, muguras un ceļa sargi, kam tikai standarta ķivere.

Ir divas sieviešu komandas.

Apmeklētāji un sporta komandas piedalījās loterijā, kurā varēja laimēt dažādas balvas: sporta somas, virtuves kombainus. Tāpat laimēt varēja arī augļus – mandarīnus, ābolus un ananāsus. Taču galvenā balva bija velosipēds ar elektromotoru un vieglais motocikls.

Spriežot pēc apmeklētāju skaita, somiem šādas izklaides patīk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!