Foto: DELFI Aculiecinieks
Otrdienas pēcpusdienā Zolitūdē Rīgā sācies ugunsgrēks, kura laikā aizdegušās nesprāgušas patronas, portālam "Delfi" ziņo aculiecinieki.

"Pulksten 13.50 likās, ka kāds šauj salūtu. Palūkojāmies pa logu, tomēr nekas neliecināja par salūtu. Sākās ugunsgrēks, zvanīju Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam (VUGD), bet pēc tam aizgājām ar kaimiņiem lūkoties, kas tur sprāgst un šaudās," portālam "Delfi" raksta Līga.

Sieviete raksta, ka ugunsgrēka vietai tuvoties nebija iespējams, tomēr viņa uz ceļa redzējusi patronas vai lodes. "Un tad jau atbrauca VUGD, un sāka dzēšanas darbus," raksta Līga, kura cer, ka tuvākajā laikā būs plašāka informācija par notikušo.

"Cerams, ka lodes tiks savāktas un ka kaut kas tiks domāts par Zebrenes ielu, jo vakaros un naktīs šeit valda tumsa un brauc cilvēki un izmet visādus atkritumus," cerību pauž sieviete.

Viņa precizē, ka ugunsgrēks izcēlies Labraga un Zebrenes ielas stūrī.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) portālam "Delfi" apstiprina, ka pulksten 13.57 saņemts izsaukums par degošu kūlu.

Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg sausā zāle un atkritumi un, iespējams, kaudze ar nesprāgušām patronām, tāpēc piesaistīta arī Valsts policija.

Piecus kvadrātmetrus plašais ugunsgrēks lokalizēts pulksten 14.18.

Savukārt aculiecinieks Kārlis dalījās ar video no notikuma vietas:

Valsts policijā pauž, ka kūlas ugunsgrēks ir reģistrēts, skaidroti tā rašanās apstākļi. Par notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 233. panta pirmās daļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!