Foto: DELFI Aculiecinieks
Portāla "Delfi" uzticīgais lasītājs Leons Stiprais iesūtījis fotoreportāžu no Tukuma lidostas. Aprakstā minētie lidaparātu nosaukumi ir atveidoti tā, kā tos rakstījis pats reportāžas autors.

"Runa ir par slavenajām YL-12SS tipa lidmašīnām, ko mēs pazinām kā "bitītes". Lidmašīnas ir ražotas Čehijā. Bija L-159 tipa militārās lidmašīnas. Tās bija aprīkotas ar prettanku ieročiem. Uz spārniem varēja uzkārt "Nursus". Nevadāmas raķetes, tādas uz katra spārna pa apmēram trīsdesmit. Paspēja izlaist nedaudz mazāk nekā septiņdesmit lidmašīnas.

Tukuma YL-12 lidmašīnas nav paredzētas karošanai. Der jauno pilotu apmācībai.

Arī bagātu cilvēku izpriecām (L-39C). Es gan, pat gribēdams, to nespētu atļauties. Ja nu vienīgi par velti un uzģērbis pamperus. Vēl iesaka līdzi ņemt šņorzābakus, jo tūristam tiek uzģērts pretpārslodzes kostīms. Sandales neder.

Vienu varu teikt droši. Fotografēt jaunos "Delfīnus" ir kļuvis grūtāk. Zili baltās krāsas rada maskējumu. Pat ar gaismas jutīgu objektīvu un centrālo sensoru noķert pikējošo reaktīvo lidmašīnu ir kļuvis grūti.

Nācās pārsēsties no Nilsa Holgersona meža zosīm uz mākoni ar apzeltītu maliņu. Tādu stabilu un drošu. No pāris simtiem fotogrāfiju atlasīju dažus desmitus. Drusku patraucēja strazdi un kāds vanags. Piedosim viņiem.

Lai prieks Delfi lasītājiem!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!