Esat bijuši Krimā? Bet vai esat bijuši Sevastopole, kur šajās dienās saspringta situācija. Gribat tur pabūt? Pērn mums izdevās pabūt Ukrainā un Krimā un nobildēt daļu no Melnās jūras flotes.

1. Viss sākas ar Grāfu piestātni

Pati slavenākā pieeja ūdenim Sevastopolē ir Grāfu piestātne. Ārkārtīgi daudzi vietējie iedzīvotāji un viesi ar lielu patiku ierodas tieši šeit, lai palūkotos uz kuģiem, pamakšķerētu vai vienkārši pasēdētu krastmalā.

Tāpat no šejienes var pārcelties uz otru pilsētas daļu. Sevastopoli sadala līcis, tāpēc uz otru pilsētas daļu var nokļūt, vai nu veicot 40 kilometru garu apkārtceļu, vai arī dodoties turp piecās minūtēs ar prāmi, kas sevastopoliešiem ir gluži tikpat ierasts sabiedriskais transports kā mums tramvajs vai trolejbuss.

2. Tik daudz kuģu vienuviet mēs savu mūžu nebijām redzējuši

Līcī atrodas visdažādākie kuģi - kara kuģi, mazas laiviņas, kruīza laineris, burinieki, peldoša slimnīca, tāpat arī peldoša remontdarbnīca, kur remontē kuģus. Otrā līča daļā izvietota milzīga privātā graudu noliktava. Zemnieki noliktavai pārdod savus graudus, no kurienes tie tālāk nokļūst pie uzpircējiem.

Pie pašas piestātnes ir arī dzelzceļš, kur tiek piekrauti kravas vilcieni. Atsevišķās piestātnes daļās teritorija paplašinās, dažviet ir nostiprinājumi.

3. Sevastopole tomēr ir un paliek kara bāze

Lai arī Sevastopole ir daļa no Krimas, lielākā daļa tās iedzīvotāju runā krieviski. Kā ūdenī, tā uz sauszemes jūtama un redzama gan Ukraina, gan Krievija. Tomēr Sevastopole ir kara bāze.

Piemēram, te ir sargpostenis. Te bāzējās arī slavenā Krievijas Melnās jūras flote, kā arī nedaudzi Ukrainas kara kuģi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!