Foto: DELFI Aculiecinieks
Portāla "Delfi" lasītājs Roberts Ikaunieks, kurš iecienījis Latviju apceļot uz velosipēda, aizvadītās brīvdienas izmantoja Amatas upes iepazīšanai. Mājās pārvedis brīnišķīgu fotosēriju, ko vēlas parādīt arī citiem lasītājiem.

Fotogaleriju ar 31 fotogrāfiju Roberts publiskojis arī vietnē "Facebook". To papildina divus teikumus garš komentārs: "Nehronoloģiskā secībā gar acīm pazib taka gar Amatas upi. 34km pastaiga."

Dabas Aizsardzības pārvaldes (DAP) sniegtā informācija liecina, ka Amatas ģeoloģiskai takai ir trīs posmi: Melturi–Kārļu zivjaudzētava, Kārļu zivjaudzētava–Zvārtes iezis un Zvārtes iezis–Veclauču tilts, kas kopumā veido vairāk nekā 20 kilometru garu pastaigu posmu.

Taka vijas pa pirmatnīgo Amatas senieleju. Taka ir marķēta, bet daļa no tās nav labiekārtota – krituši koki un nelielas upes pietekas, līdz ar to dažviet pārvietošanās ir apgrūtinošāka.

Gar Amatas upi paveras brīnišķīgas dabas ainavas, kur augstas kraujas, nogulumieži, dolomīti un smilšakmeņu atsegumi mijas ar mežiem un stāvām terasēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!