Foto: DELFI.ee

Kā jau tika ziņots, pēc mēneša Igaunijā ieviesīs eiro. Igaunijas tautas žurnālistikas web lapa delfi.journalist.ee ir lasāms, ka daži veikali, piemēram, Maxima, savu kašu sistēmu ir pārveidojuši jau krietni ātrāk. Tā rezultātā veikala pircēju vidū ir sacēlusies panika. Apjukušie pircēji atklāja, ka, piemēram, kilograms gaļas tagad maksā 40 eiro (jeb 625 kronas).

Šāds cenu triks ir sekojošajā - esošā preces cena eiro patiesībā ir cena kronās. Bet, savukārt, cena kronās ir esošā cena eiro (kas patiesībā arī ir kronas... Traki piņķerīgi - vai ne?), kas, rēķinot pēc dienas valūtas kursa, precei tiek uzlikta automātiski. 2011.gada 1.janvārī viss nostāsies savās vietās - pircējs redzēs tikai reālo cenu eiro, bet kronās tiks norādīts, cik tā maksātu, ja nebūtu notikusi pāreja uz eiro. Tas ir prātīgi, jo īpaši tiem, kas vēl nav iemācījušies ātri pārrēķināt, cik kas maksā vienā vai otrā valūtā.

Pagaidām šī "viltīgā" sistēma veikalos rada tikai neizpratni. Kā ziņo Delfi.ee tautas žurnālistikas lapa "Я - Журналист" jau daudziem veikalu pārdevējiem ir nācies aizsargāties pret izmisušiem pensionāriem, kuri vispār nesaprot, kas notiek.

Vairāk - journalist.delfi.ee

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!