Foto: DELFI Aculiecinieks
Noticis vēl viens pasākums, kas stiprina Japānas un Latvijas diplomātiskās attiecības. 12.oktobrī, Kongresu namā tas bija ikebanas paraugdemonstrējums.

Ikebana ir Japānas tradicionālā ziedu kārtošanas māksla. Ziedu kompozīciju, kuru man bija tā lieliskā iespēja redzēt, demonstrēja Ikebonõ skolas pārstāve. Skolai ir 500 gadu sena vēsture un tā ir vecākā sava profila skola. Tās pārstāve parādīja trīs Ikebonõ skolas stilus - Rikka, Moribana un brīvo.

Pasākums bija labi apmeklēts. Zāle, kurā pasākums notika, bija pārpildīta. Tiem, kas sēdēja pašā zāles aizmugurē, bija iespēja vērot ikebanas demonstrējumus uz liela ekrāna. Tāpēc nevarētu teikt, ka kāds kaut ko palaida garām. Iesaistījās visi.

Tiem, kas nepaspēja vai vienkārši netika uz Ikebanas pasākumu Kongresa namā, ir iespēja apmeklēt ikebanas paraugdemonstrējumu 13. oktobrī Kauguru Kultūras namā.


Šo reportāžu ir iesūtījis reģistrēts 'DELFI Aculiecinieka' autors, kurš par katru publikāciju saņem noteiktu skaitu DELFI dālderus.  Sūtiet foto, video reportāžas 'DELFI Aculieciniekam' - aculiecinieks@delfi.lv vai reģistrējieties, pelniet DELFI dālderus un tieciet pie vērtīgām balvām

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!