Foto: DELFI Aculiecinieks
2011. gada 15. novembrī ar ieskaņas koncertu sākušās "Studentu Dienas 2011". Bet nevajag uzskatīt šos svētkus tikai kā studentu izklaides pasākumu, jo tiem pamatā ir dziļāka nozīme.

Padomju laikos, kad Latvijas neatkarības svētku svinēšana bija aizliegta, studenti izdomāja svinēt "Studentu svētkus" dienu pirms 18. novembra un tādā veidā atrast iespēju iedegt svecītes Latvijas neatkarības svētkos.

Svētkus var droši uzskatīt par "nemieriem", jo to programma ir pārpildīta ar dažādiem pasākumiem un ballītēm, kuras tiek apmeklētās ļoti aktīvi. 5600 LLU studentiem pievienojas studenti arī no citām Latvijas augstskolām.

Pirmā svētku diena sākās ar ieskaņas koncertu, kurā uzstājās LLU pašdarbības kolektīvi. Šogad koncertā piedalījās: sieviešu koris "Liepa", vīru koris "Ozols", jauktais koris "Riti", jauniešu deju kolektīvs "Skalbe", tautas deju ansamblis "Kalve", vidējās paaudzes deju kolektīvs "Kalves Zelta smiltis" un Jelgavas Studentu teātra aktieri.

Vakars turpinājās ar stafeti "Lāpa 2011", kas veltīts 1971. gada 17. novembrī tradīcijas dibinātāja pasniedzēja Edvīna Feldmaņa piemiņai. Skrējienā apkārt Jelgavas pilij piedalās puiši un meitenes no katras fakultātes. Šogad uzvaru skrējienā svinēja Meža fakultāte, otro vietu ieguva Lauku inženieru fakultāte, bet trešo – Sociālo zinātņu fakultāte (kuras komandā piedalījās ļoti aktīvā Mis Jelgava 2010 – Eva Dombrovska). Ilgus gadus skrējiena uzvarētāja gods piederēja Lauku inženieru fakultātei, bet pēdējos divus gadus stabili uzvar Meži.

Vēl Meža fakultātē norisinājās forums "MammaDaba Olimpiāde", kura gaitā aizraujoši un interaktīvi studentus izglītoja par dabas un ekoloģijas jautājumiem.

Vakars noslēdzās ar ballīti Jelgavas pilī, kurā uzstājās grupa "Deserts", bet deju bītus lika DJ Rudais.

16. novembrī Studentu dienas turpinās ar virkni citu pasākumu un noslēguma koncertu Zemgales Olimpiskajā centrā, kurā uzstāsies "Instrumenti", Gacho, "Blitze", "Imagine.. The Beatles", kā arī citas grupas.


Šo reportāžu ir iesūtījis reģistrēts 'DELFI Aculiecinieka' autors, kurš par katru publikāciju saņem noteiktu skaitu DELFI dālderus.  Sūtiet foto, video reportāžas 'DELFI Aculieciniekam' - aculiecinieks@delfi.lv vai reģistrējieties, pelniet DELFI dālderus

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!