Latvija bija kļuvusi par piemēru pasaulei. MK prezidents brauc lepoties uz Ķīnu, un miljarda tauta skatās un klausās ar vaļā mutēm. Pie LV prezidenta ieradās Turkmenbaši kuplā delegācija un arī gribēja mācīties. Noteikti arī to, kā iedot pa muti operatoram. Šī pieredze viņus jo īpaši bija ieinteresējusi. Tauta raka kartupeļus. Bet Lielo Kļocku Boļuss pārtrauca kaimiņu Venerandas sešu dienu kāzu svinības un strikti noteica: "Nav ko dir..., jāsēj rudzi". Un sāka art.

Konsultējas ar valdi. Vai Valdi?

Reformu partijas ministriem no tā brīža, kad vecāki viņiem devuši vārdu, pirms pieņemt kardinālus lēmumus vajag konsultēties ar valdi. Tā bija ierakstīts arī statūtos. Visi četri ir ļoti apzinīgi un savā naivumā ņem un konsultējas. Tikai ne ar valdi un pat ne Valdi Z, bet ar Valdi. Nu to ezīti, kas šobrīd Ķīnā staigā pa Lielo mūri. Labi, ka ZRP Valdis tagad ir atkal ierindā un līdz ar to arī Kukulei krūtis cilājas otrajā elpā. Partija rullē. Tāpēc valde paņēma priekšā visus savus ministrus un Rozenvaldu ar Tukišu piedevām. Sprūdžs, Kozlovskis, Ķīlis savās jomās ņēmās kā stahanovieši, Ēģiptes piramīdas būvējot. Sprūdžs kašķējās ar Puzes hūti un Liepājas Sesku, Kozlovskis - ar radariem, Ķīlis - ar rektoriem un planšetdatoru ražotājiem. Par viņiem rakstīja presē, viņus intervēja radio un TV. Tikai Pavļuts visus mēģināja pasūtīt, jo neesot partijas biedrs. Lai nu Dombrovskis, tas, kurš Slava (gan ne Metreveli, ne KPSS), vispirms tiek galā ar Eigner Lihbinj un tad ķeras klāt viņam! RP reitingi auga. Tiesa, ne tik strauji kā "Gaišajai nākotnei". Tāpēc jau tika apsvērta vārdu un uzvārdu maiņa, ko atkal vajadzēs saskaņot ar valdi. Ka tikai atkal kāds kaut ko nesajauc. Pirmais solis situācijas stabilizācijas būtu ZR līdera vārda maiņa uz Ēnskolpastravks. Mēģināšot to ieteikt darīt arī MK Valdim.

Tikmēr planšetdatoru lietā bija pavisam negaidīts pavērsiens. "Vitronic" tos piegādāja nevis skolām, bet taksometriem. Izrādās, kāds bija redzējis, ka skolnieki uz skolu tagad vairāk brauc ar taxi, nevis par brīvu arī "Rīgas satiksmes" autobusiem. Dažs pat ar VIP limuzīnu. Tāpēc izsecināts, ka tur var labi izglītoties.

Spanovskim atkal darbs

Labi, ka Spanovskis ir pie pilnas veselības un varēs ar sirdi un dvēseli mesties jaunā seriālā, jo izskatās "333 radari un 666 fotogrāfijas" sitīs pušu arī "Hameleonu rotaļu" rekordus. Jau tagad ir tik daudz negaidītu sižeta līniju. Nu kaut vai radaru izslēgšanu ceļa posmā restorāns "Bisquit" - Dzintaru koncertzāle "Novaja volna" laikā. Ushak off labās rokas kreisā pirksta, saukta par Teilānu, advokāts to skaidroja vienkārši. "Daži "Maserati" un "Porsche" Volna pirmajā dienā brauca tik ātri, ka sadedzināja radaru fotokameras. Bet Latvijas valsts sadarbībā "Vitronic" un "Alphabetic" un tagad vēl arī "Trafic" un "Teilans Face Grafic" nav tik bagāta, lai tā izšķērdētu mantu. Tie daži desmiti soda naudās ieņemto latu kopējo skādi neatsvērtu." Un nevar jau zināt, vai Kobzons, Krutojs un Galkins sodu godprātīgi samaksātu. Nākamreiz tak viņiem būtu citi maserati un ar citiem numuriem!

Kā vienmēr parādās arī pārsteidzošas radu līnijas. Klementjeva mazā balonka aplaimojusi Teilāna kaķeni. Turklāt uzreiz trīs reizes. Tagad gaidāms jauns hibrīds, ko tad vēl likšot kopā ar Rīgas Domes Vasju un Koļu, no kuriem viens ir un viens nav izkastrēts. Tad tur jau vairs nebūs tālu arī līdz pirmajam sintezētajam marsietim.

Nākamā būs dziļās izmeklēšanas līnija, kurā tiks meklēts, kas īsti parakstīja līgumu ar Teilānu - Mūrniece, viņas Pētersone, kas apstākļu spiesta var būt arī Godmane, vai IeM sētnieks. Ne tas, kas Gaujas ielā, bet tas, kura slota joprojām ir Reimersa ielas nama 13.kabinetā.

Tad vēl būs nervu kutinoši kadri, ko tik nenākas pārdzīvot pašiem radariem - tos taranē "Hammer", uz tiem šauj ar "Remington", tos aplej ar "Lakokrasočnij zavod" produkciju, uz to stiklotās sejas rēķina vienādojumu x y un vēl viens nezināmais... Bet Teilāns tikai grauž ķirbju sēklas, jo veselība ir pirmajā vietā. Būs jau vēl arī kāzu skati Dikļu pilī un kāda nemaksātāja mīklaina pazušana Krematorijā... Arvienvārdsakot, Spanovskim būs ko turēt.

Ushak off ir visur!

Kā izrādījās Ushak off un Urlanovičam, lai nestu tautās savu labo vārdu, ar biļetenu "Nasha Rīga, v kotorej sliškom mnogo latišej" nepietika. Viņi gāja visu avīžu slejās un stāstīja, stāstīja... Kononova nespēja komatus labot. Lūk, arī par Keldiša ielas remontu, par mazdārziņiem Lucavsalā, par 17.maršruta trolejbusu, 32.maršuta autobusu, 182.bērnudārzu, sniega tīrīšanas problēmām septembrī, siltās veļas izsniegšanu pirmklasniekiem (tā gan esot SC domes deputāta Pankratova izmērā) un brīvpusdienām tiem, kas māk rakstīt kirilicā. Ushak off tā, Urlanovičs šitā. Pa retam kādā raidstacijā pie vārda tika arī Mr.20%. Kononova atkal nespēja vien komatus un domuzīmes pareizās vietās savietot. Vēlēšanas nāk ar joni.

Latvijas medijiem jau sen ir tieksme visu pārspīlēt, sagrozīt, pateikt pusvārdos. Arī par deputātu algām vasaras mēnešos. Labi, ka atradās viens jauns, drosmīgs tautas kalps no Latgolas, kas uzkāpa uz Nacionālā teātra skatuves un ar Ulda Dumpja muti visu izstāstīja. Cik cīši viņam tū nauda vajoga. Lai saprastu visi valsts iedzīvotāji, tautas kalps to izklāstīja Viduslatvijas dialektā. "Loģiski, ka papildu līdzekļi ir vajadzīgi, jo rudens sesijas sākumā deputāts nevar izskatīties bāls kā cērme. Viņam vasarā ir jāsērfo, jāsauļojas, jābrauc ekskursijās, daudz jārunā pa telefonu, jānopērk jauns makšķerkāts. Jāapciemo radi ne vien Latgalē, bet arī Dublinā un da bļin sazin kur vēl. Jo viņa vēlētājs, kā raksta Ozols, ir VISUR! Tāpēc arī jābrauc VISUR. Vasarā Polijā bija futbols, Londonā olympic games. Visu gribējās redzēt. Par kāda krodziņa, tavernas, paba vai zabegalovkas apmeklējumu pat te nav jārunā. Tā ir pašsaprotama lieta.

Futbols rullē

Laikam jau vēl kopš baronu laikiem latviešiem ir tādas mazohistiskas tieksmes - meklēt un atrast savu vainu, lai tad varētu šaustīt sevi, saucot Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa!". Arī tagad. Lemberģiešiem liekas, ka pēdējo gadu lielāki gaumes misēkļi bijuši Nacionālās bibliotēkas celtniecība, Likteņdārza projekts un Triangula bastions. Bet antilemberģiešīem jeb sorosītiem - Lemberga hūte, viņa Puzes brūte un Bērziņš kā prezidents. Dzintariešuprāt, trīs milzu kļūdas ir "Jaunais vilnis", Uzturēšanās atļauju izsniegšana pret investīcijām un Ždanoka Eiroparlamentā. Vēl citiem - Dombrovska trešā valdība, Zatlera rīkojums Nr.2 un Nacionālās sporta bāzes statuss fitnesa un golfa klubiem. Rīgas Dinamo projekts emocionāli patīk visiem, bet politiski - tikai SC. Tā viens ar otru strīdoties, viens otram rīkli graužot, beigās visi ar prieku konstatēja, ka patiešām ir arī sūdīgi. Tiesa, daudz kur citur ir vēl sliktāk, bet to nemaz vairs negribas atzīt. Galvenais, ka esam savu kaimiņu vircas bedrē ieraudzījuši, pat neiedziļinoties, kā un kāpēc viņš tur nokļuvis.

Sen nebijušas svinības sākās Latvijas futbolā. Indriksons kāva nost cūku un kazu, Rubenis un Skredelis nebeidza tecināt kandžu, bet Mežeckis pulcināja kopā meičas ar garākajām kājām un glaunākajiem pupiem. Ja svētki, tad līdz "posļedņij ogurec"! Iemesls pavisam vienkāršs - Latvijas izlase Bosnijā zaudēja ar 1:4, un izmuka no tāda kauna kā igauņi, kur Urmass un Ko norāvās ar 0:7. Vai nupat Lihtenšteina ar 1:8. 1:4 jau ir tas pats, kas uzvara. Svinību orgkomiteja gan nolēma, ka turpmāk izlasē nevarēs spēlēt neviens kam koks uzvārdā - Kļava, Liepiņš, Bērziņš, Ozoliņš. Arī, kam putns uzvārdā - Krjauklis, Cīrulis, Vanags, Žubīte. Kā pastiprinātā monitoringā izrādījās, ka tādu mūsu futbolā arī nav. Un tad vēl pielika klāt arī Solovjovu, Orlovu, Sokolovu, kā arī Berjozkinu, Dubovicki... Un pašās beigās vēl pievienoja slepeno protokolu, ka izlasi drīkst trenēt tikai tie, kas dzimuši Madonā un mācījušies RPI. Pa to arī šašliks bija gatavs un visi laimīgi varēja sēsties pie galdiem. "Za nashu pobedu!" skanēja no visiem galda stūriem. Tikai Indriksonu nekur nemanīja. Kāds teica, ka "Skonto" stadionā zālīti pļaujot, vai.

Līdzīgu rautu gribēja rīkot arī basketbolisti, kas 22 komandu konkurencē bija iekļuvuši Eiropas 24 labāko izlašu pulkā. Taču izrādījās, ka viņiem nav ne šašlika, ne pupainu meiteņu. Visu bija savācis iepriekšējais LBS boss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!