Foto: DELFI

Svētdien, 25. augustā, "airBaltic" reisā no Ļvovas uz Rīgu lidaparāts, jau sākot piezemēties lidostā, pēkšņi uzņēma augstumu un devās uz Palangu uzpildīt degvielu, "Delfi" lasītājā radot aizdomas par tehnisku ķibeli gaisa kuģī. Tomēr uzņēmumā "airBaltic" uzsver, ka lidmašīna bija tehniskā kārtībā.

"Manuprāt, būtu bijis loģiski, ja, trūkstot degvielai, lidmašīna censtos nosēsties tuvākajā lidostā, nevis dotos uz citu 220 kilometru attālumā," raksta pasažieris. Aizdomas par "airBaltic" gaisa kuģa tehniskām problēmām radīja vēl divi apstākļi. Pirmkārt, izpētot tās dienas ielidošanas reisu sarakstu Rīgas lidostā vietnē "flightradar24.com", izrādījās, ka neviens nav kavējis un nav bijis spiests riņķot, līdz atbrīvotos nosēšanās vieta. Otrkārt, Palangas lidostā pie termināļa ēkas gaisa kuģi sagaidījuši divi ugunsdzēsēju auto, kas "ikdienā nevienā lidostā nenotiek".

"Pavadījuši uz zemes apmēram pusstundu (pa to laiku lidmašīnā uzpildīja degvielu), devāmies uz Rīgu un bez starpgadījumiem tur nosēdāmies," atminas aculiecinieks, kuram pēc notikušā radušās aizdomas, ka lidojums uz Palangu veikts, lai lidmašīna lidostā piezemētos ar tukšām tvertnēm, mazinot iespējamas avārijas sekas.

Uzņēmumā "airBaltic", kur apstiprina, ka operatīvu iemeslu dēļ 25. augusta lidojums BT409 no Ļvovas uz Rīgu tika novirzīts uz Palangu, noraida aizdomas par tehniskām problēmām. Lidmašīna bijusi tehniskā kārtībā un, lai nosēstos Palangas lidostā, glābšanas dienestu palīdzība nav bijusi nepieciešama, kā arī netika prasīta.

""airBaltic lidmašīnai, kas 25.augustā veica lidojumu BT409 no Ļvovas uz Rīgu, bija nepieciešams veikt atkārtotu nosēšanās mēģinājumu Rīgas lidostā. Taču, ņemot vērā veicamo distanci, lidmašīnu rindu uz nosēšanos un atlikušo degvielas daudzumu, bija nepieciešams uzpildīt degvielu. Degvielas uzpildīšanai tika nolemts lidojumu novirzīt uz Palangu, kas bija tuvākā piemērotā lidosta," portālam "Delfi" pauž uzņēmuma korporatīvās komunikācijas vadītāja Alise Briede.

Lidsabiedrība atvainojas pasažieriem par sagādātajām neērtībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!