Foto: DELFI Aculiecinieks

Portāla "Delfi" lasītājs Gundars ziņo, ka "nožēlojami un neapsaimniekots" izskatās bērnu rotaļu laukumiņš Līvānos, ko pilsētas dome uzstādīja par Sabiedrības integrācijas fonda līdzekļiem. Līvānu novada dome pārmetumus noraida un uzsver, ka laikumiņš tiek uzkopts katru dienu.

Gundars vēsta, ka bērnu spēļu laukumiņš tika uzstādīts pirms pāris gadiem. Līdzekļus tā izbūvei piešķīra Sabiedrības integrācijas fods, apbalvojot Līvānu novada pašvaldību ar titulu "Ģimenei draudzīgākās pašvaldība" [red.2020. gadā].

"Tagad laukums izskatās nožēlojami un neapsaimniekots, kā rezultātā bērni var gūt traumas," sūrojas Gundars. Viņš arī vēsta, ka pašvaldība nereaģē uz sūdzībām, ignorē tās, atbildot – sakopšanai naudas nav.

"Kura amatpersona ir vainojam šādā klajā bezatbildībā? Vai Sabiedrības integrācijas fonds ir redzējis, kā tika izlietota nauda un kā tiek uzturēts bērnu laukums, kuru atklāja ar augstas amatpersonas ar lielu vērienu?" retoriski vaicā Gundars.

Līvānu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Līva Rūliete portālam "Delfi" raksta – apgalvojumi par to, ka rotaļu laukums netiek apsaimniekots un ir nožēlojamā stāvoklī, ir nepatiesi.

"Pēc ziemas sezonas šobrīd atbildīgie darbinieki uzsākuši bērnu rotaļu un aktīvās atpūtas laukuma apsekošanu," pausts Rūlietes atbildes vēstulē. Domē nenoliedz, ka, iespējams, rotaļu laukumā kāds elements tiek bojāts. Tomēr šādas situācijas nepaliek bez ievērības. Salauztie rīki tiek remontēti, kā arī laukumiņā regulāri veic uzturēšanas darbus.

Teritorijai ir piesaistīts sētnieks, kurš to ik dienu sakopj, pļauj zāli, vāc sausās lapas, iztīra atkritumu urnas. "Līvāni ir ļoti sakopta un tīra pilsēta kopumā, par to var pārliecināties katrs, kas atbrauc," norāda Rūliete.

Šogad paredzēts rotaļu laukumā veikt gumijas seguma ieklāšanu. Darbus uzreiz nebija iespējams veikt lielo izmaksu dēļ. Visa laukumiņa noklāšana izmaksā ap 30 000 euro, kas ieplānoti šīgada budžetā, pauž novada pašvaldībā.

Novada dome arī aicina iedzīvotājus ziņot domei, ja ir manīti bojājumi vai bīstamība kādā no novada rotaļu laukumiem. Informācija jāsniedz Līvānu novada valsts un pašvaldības vienotajam klientu apkalpošanas centram pa tālruni 65307250 vai 66954906 vai rakstot uz e-pastu: pasts@livani.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!