Foto: DELFI Aculiecinieks
Nesen autostāvvietā pie Siguldas stacijas Ausekļa ielā uzstādīta zīme, kas paredz tās lietošanas ilgumu līdz divām stundām un rada neērtības vilcienu pasažieriem, portālam "Delfi" ziņo Andrejs. Pašvaldība mudina izmantot citus stāvlaukumus.

Andrejs klāsta, ka viņam nav izprotams, kādēļ līdz šim brīvi un ērti izmantojamā stāvvieta pie paša dzelzceļa vairs pieejama tikai divas stundas. "Šobrīd cilvēkiem, kuri uz Siguldas staciju atbrauc ar automašīnu un ceļu vēlas turpināt ar vilcienu, nav kur novietot savu automašīnu," apgalvo lasītājs.

Kā alternatīvas auto novietošanas vietas viņš min līdzās stacijai esošo laukumu piecām automašīnām (galerijas otrajā foto), kā arī pretim dzelzceļam – neaprīkota stāvvieta ar grants segumu aptuveni 25 auto. Tomēr ar to nav pietiekami, jo abi stāvlaukumi allaž ir pilni.

"Tagad AS "Pasažieru vilciens" pasažieriem, kuri brauc līdz Siguldas stacijai ar mašīnu, ir jānovieto sava automašīna daudzdzīvokļu māju pagalmos, pie veikaliem vai citviet. Vai tas ir normāli? Siguldas domei šī problēma būtu jāizskata un jāierīko jauna paplašināta stāvvieta stacijas tuvumā, kā tas ir citās lielā stacijās, piemēram, Jelgavā, Ozolniekos, Tukumā, Ogrē, Ikšķilē, Lielvārdē, Aizkrauklē, Saulkrastos, Cēsīs," uzskata siguldietis.

Vīrietis asi kritizē domi, kas pieļāvusi stāvvietas izmantošanas laika ierobežojumu. Viņš arī norāda, ka notikušais kavē cilvēkus aktīvāk izmantot sabiedrisko transportu un mudina līdz Rīgai braukt ar privāto auto. "Tam ir negatīvas sekas," norāda Andrejs. "Palielinās kaitīgā CO2 apjoms atmosfērā, kā arī palielinās sastrēgumi pilsētā."

Siguldas novada sabiedrisko attiecību nodaļā skaidro, ka aculiecinieka minētais stāvlaukums nepieder domei. Lietošanas laika ierobežojumus uzlicis stāvvietas zemes īpašnieks, kas ceļa zīmes izvietojumu saskaņojis ar VAS "Latvijas Valsts ceļi".

Savukārt iedzīvotāji un viesi Siguldā var izmantot divus jaunus bezmaksas stāvlaukumus bez laika ierobežojuma – Raiņa ielā 3, pie Siguldas novada pašvaldības pakalpojumu centra, kā arī Pils ielā 10 pie kultūras centra "Siguldas devons". "Stāvlaukumi atrodas tikai pārdesmit metrus tālāk no minētā privātā autostāvlaukuma, un ir dzelzceļa stacijai ievērojami tuvāk nekā tuvējo veikalu un daudzdzīvokļu namu pagalmu autostāvlaukumi. Jāatzīmē, ka šie, jau pieejamie stāvlaukumi, šobrīd nav pilnībā noslogoti," rakstiskajā atbildē portālam "Delfi" pauž sabiedrisko attiecību nodaļa.

Līdz šim domē ir saņemta tikai viena sūdzība, kas saistīta ar nepietiekamu stāvvietu skaitu tiem automobiļiem, kuru vadītāji ceļu nolēmuši turpināt ar vilcienu.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!