Foto: DELFI Aculiecinieks
Tuvojoties Lieldienām, nedēļas sākumā portāla "Delfi" lasītājus aicinājām rādīt un stāstīt par savām olu krāsošanas metodēm, kā arī svētku dekoru darināšanu. Kā liecina reportāžas, vairākums lasītāju priekšroku dod dabas materiāliem.

"Delfi" lasītāja Marija Tuče iesūtījusi fotoreportāžu par olām, kuras tapušas, izmantojot purvā lasītas zālītes. "Olas krāsotas ar dažādām purva zālītēm, kas dod neparasti zaļu toni un interesantu rakstu. Olas tika ietītas tīkliņaudumā," pastāstīja Tuče.

Lasītāja Karīna olas svētkiem krāsojusi sīpolu mizās, bet, piemēram, Vēsma izmantojusi karkādes tēju, bietes, sarkano kāpostu lapas, olai iegūstot pelēko toni. Savukārt ar kumelītēm un pētersīļiem tonētā ola nokrāsojusies raiba.

Lasītāja Elīna svētku sajūtas radīšanai mājās izmantojusi olu čaulas, ko ievijusi Lieldienu vainagos, kā arī no spalvām darinājusi olu trauciņus ar kājiņām. Fotogrāfijas aplūkojamas galerijā.

Arī tu esi aicināts parādīt un pastāstīt par saviem olu krāsošanas trikiem vai Lieldienu dekoru darināšanu. Reportāžas gaidām līdz 9. aprīlim, tās vari iesūtīt šeit. Oriģinālāko no tām apbalvosim ar "Delfi Aculiecinieks" mēneša balvu – dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu! Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!