Foto: DELFI Aculiecinieks
Viena no, iespējams, zināmākajām Rīgas mežacūku saimēm, kas mitinās Šmerļa mežos un to apkārtnē, otrdienas rītā kārtējo reizi "pozējusi" fotokamerai – šoreiz portāla "Delfi" lasītājai Ingai pastaigas laikā izdevies sastapt bariņu mazo sivēnu un to māti.

"Šodien no rīta pirms pulksten 7, nākot no pastaigas pa mežu ar suni, tas pie pašas Vangažu ielas 26. mājas krūmāja apstājās un ziņkārīgi sāka ostīt gaisu, un ļoti uzmanīgi, lēnām gāja uz biezi lapotā krūmāja pusi. Tālāk negāja. Tā kā neko nesaskatīju cauri lapām, gāju pa taku tālāk, bet suns, ejot uz priekšu un pāri plecam atskatoties uz mani, vedināja pagriezties uz vienu mazo taku, kas iet tajā krūmājā iekšā. Aizgāju viņam tos dažus soļus līdzi," savu stāstu sāka Inga.

"Un pēkšņi uz visām pusēm pajuka sivēnu bars ar savu mammu priekšgalā. Izskrienot tos dažus soļus ārā uz lielās takas, kas iet gar pašu meža malu, nomierinājos un dzirdēju, ka krūmājā arī viss pieklusa. Varēja dzirdēt tikai apmierinātu rukšķēšanu ik pa brīdim.

Gājām ar suni uzmanīgi atpakaļ. Sivēni pielaida mūs abus diezgan tuvu un izdevās nofotografēt. Pati mamma, par laimi, bija tālāk un mums vispār nepievērsa vairs uzmanību. Bija sajūta, ka varam pieiet pat vēl tuvāk, bet neriskējām,'' pastāstīja aculieciniece.

Jau vēstīts, ka Šmerļa mežā portāla "Delfi" lasītājiem mežacūkas izdevies sastapt arī diennakts gaišajā laikā. Savukārt Rīgas mērs Nils Ušakovs iepriekš paziņojis, ka kāda mežacūku saime "paviesojusies" arī Šmerļa kapos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!