Foto: DELFI Aculiecinieks

"Jūrmalas valstsvienības pašvaldība izsola zemes gabalu.
Ļoti interesanti, ka izsoles izkārtne izvietota augsti kokos. Laikam žī ziņa domāta putniņiem?" ironiski vaicā "Delfi" lasītāja Anita. Jūrmalas dome to uzlikusi "tikai uzmanības pievēršanai", noskaidroja portāls "Delfi".

Portāls "Delfi" lasītājas Anitas jautājumu uzdeva Jūrmalas valstspilsētas domei: kāpēc reklāma par to, ka tiek pārdots zemes gabals, izvietota tik augstu kokos? Domes administrācijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Elita Cepurīte paskaidroja, ka sākotnēji informatīvais baneris gan ticis izvietots uz zemes. "Diemžēl kāds to nolauza un aizvāca, pēc tam tika izvietots kokos, arī tas tika patvaļīgi novākts, un tagad izvietots vandaļiem neaizsniedzamā augstumā," sacīja Cepurīte.

Informāciju par izsoli ikviens var uzzināt tīmekļvietnē www.jurmala.lv, arī pašvaldības izdevumā "Jūrmalas Avīze", kas nonāk ikviena jūrmalnieka pasta kastītē. Tāpat ziņas par izsoli izvietotas elektronisko izsoļu vietnē https://izsoles.ta.gov.lv, un arī oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

"Šī ir trešā izsole, par visām izsolēm informācija bija izvietota norādītajos kanālos," bilda Cepurīte. Sabiedrisko attiecību speciāliste arī sacīja, ka baneris kokos ir "tikai uzmanības pievēršanai, ka zemesgabals ir pārdošanā".

Jūrmalas pašvaldības mājaslapā sniegtie dati par izsoli liecina, ka zemes gabals atrodas Ventspils šosejā 21, Jurmalā, tā kadastra numurs ir 13000214605. Zemes gabalam plānota jau trešā izsole un teritorijas platība ir 2846 kvadrātmetri.

Izsoles, kura norisināsies no 11. augusta līdz 11. septembrim, sākumcena ir 24 000 eiro, un solīšanas solis – 1680 eiro. Īpašuma izsolīšana noritēs elektronisko izsoļu vietnē https://izsoles.ta.gov.lv.

Izsoles dalības maksa noteikta 20 eiro apmērā, kas jāieskaita Tiesu administrācijas norēķinu kontā. Izsoles sākumcenas desmit procentu lielais nodrošinājums 2400 eiro ir jāiemaksā Jūrmalas valstspilsētas administrācijas, reģistrācijas Nr.90000056357, kontā LV36PARX0002484571022, AS „Citadele banka”. Norēķini par zemesgabala pirkumu veicami viena mēneša laikā pēc pirkuma summas paziņojuma saņemšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!