Valmieras pilsēta krāšņi un jautri nosvinējusi savu 728. dzimšanas dienu. Atpūtu sev varēja atrast gan liels, gan mazs valmierietis un pilsētas viesis.

Pie kultūras centra pasākumi bērniem- dejas, dziesmas, modes skates, radošās darbnīcas. Turpat netālu arī aktīvāka atpūta-  batuti, piepūšamās atrakcijas un dažādi braucamrīki. Par atvēsinošiem brīžiem parūpējās saldējuma ražotāji.

Jauniešu parkā (Vecpuišu parks) Velo Fashion Show, pērlīšu darbnīca, sportiskas aktivitātes un iespēja ierunāt video sveicienu Valmierai.

Laukumā pie Sv. Sīmaņa baznīcas īpaši sportiska bija šī svētku diena. Laušanās, spēka pārbaudījumi un dažādi paraugdemontrējumi. Atliek vien apbrīnot sportistu izturību saulē un karstumā.

Vecpilsētā, Rātslaukumā un pilsdrupu estrādē katru pilsētas svētku neatņemamā sastāvdaļa- amatnieku tirdziņš. Līdzās tradicionālajiem pinumiem, rokdarbiem un lauku labumiem, bija arī pa kādam jaunumam. Piemēram, strausu delikates. Arī amatnieki ar saviem darinājumiem paliek arvien radošāki un krāšņāki.

Rātslaukumā, dienas gaitā, skatītājus priecēja ar saviem priekšnesumiem gan pašmāju kolektīvi, gan arī viesi no Valmieras sadraudzības pilsētām. Bet ar vislielāko nepacietību Rātslaukumā tika gaidīti antīkie automobiļi. Jāteic gan, ka Valmierā ieradās tikai paši izturīgākie. No Rīgas izbrauca 11 mašīnas, tomēr Valmieru sasniedza vien sešas. Karstums garajā ceļā bija paveicis savu. 

Svētku kulminācija, protams, bija 2.jūlija vakarā, Pilsētas estrādē. Klātesošos uzrunāja Valmieras pilsētas domes priekšsēdētājs Inesis Boķis un apbalvoja "Goda valmierietis" un "Gada valmierietis" titulu ieguvējus. Svētku koncertu ar vieglu un vasarīgu džezu atklāja vokālā grupa "Framest", kā arī Harijs Bašs (klavieres), Deniss Paškevics (saksofons, flauta), Māris Briežkalns (sitaminstrumenti), Jānis Stafeckis (kontrabass). Turpinājumā publiku izkustināja Latviešu Radio Mikrofona aptaujas topa līderi - grupa Musiqq, Ivo Fomins ar grupu, Liene Candy,  AISHA,  Kaža ar grupu,  Lauris Reiniks un Nikolajs Puzikovs. Gan AISHAs, gan Laura Reinika uzstāšanās pārvērtās par īstu ballīti, jo uz skatuves viens pēc otra sapulcējās bērni.  Gan dziedāja, gan paši dejoja, gan arī rūpīgi ievēroja visus Laura Reinika norādījumus, kā pareizi jādejo "Bolivudas" deja skanot dziesmai "Es Skrienu". Ivo Fomins un Kaža – kā vienmēr roķīgi un pārliecinoši. Nikolajs Puzikovs, kurš kā vienmēr tika pieteikts kā "dziedošais policists", lieliski noslēdza koncerta daļu ar savām labākajām dziesmām. Turpinājumā – ballīte līdz pat rītam kopā ar grupu "Keksi" un DJ.

Svētki izdevušiem un uz tikšanos Valmieras 729. dzimšanas dienā pēc gada!


Šo reportāžu ir iesūtījis reģistrēts 'DELFI Aculiecinieka' autors, kurš par katru publikāciju saņem noteiktu skaitu DELFI dālderus.  Sūtiet foto, video reportāžas 'DELFI Aculieciniekam' - aculiecinieks@delfi.lv vai reģistrējieties, pelniet DELFI dālderus un tieciet pie vērtīgām balvām

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!