Trešdienas rītā uz brīdi milzu sastrēgums izveidojās uz Lielvārdes ielas Rīgā, kur pēc satiksmes negadījuma automašīnas vadītāja savu spēkratu atstāja šķērsām pāri gājēju pārejai, bloķējot satiksmi.

"Šorīt, 17. aprīlī, uz Lielvārdes ielas netālu no krustojuma ar Brīvības gatvi (Teikā) notika neliels satiksmes negadījums starp 'fūri' un vieglo auto," portālam "Delfi" ziņo notikušā aculiecinieks Jurijs.

Vīrietis norāda, ka vieglajam auto bojājumi bijuši "kosmētiski", abi auto varējuši turpināt piedalīties satiksmē. Tomēr pēc negadījuma vieglo auto vadītāja atstāja šķērsām pāri gājēju pārejai, bloķējot abas Lielvārdes ielas joslas.

"Vieglā auto vadītājai bija pilnīgi vienalga, ka tiek bloķēta Lielvārdes iela ļoti intensīvas satiksmes laikā, un viņa nedarīja neko, lai šo situāciju risinātu," notikušo komentē vīrietis. "Trolejbuss apstājās un izlaida pasažierus. Iestrēga vairāki sabiedriskās satiksmes autobusi un simtiem citu auto. Izveidojas kilometriem garš sastrēgums."

Tikmēr vieglā auto vadītāja vienkārši pastaigājusies, gājusi pat pāri ielai uz tās pretējo pusi, taču "nedarīja neko, lai radušos situāciju kaut kā vērstu par labu".

"Paldies avārijas dienestiem, kuri atbrauca, iezīmēja notikuma vietu un pēc lielas "pierunāšanas" auto vadītāja nobrauca malā un rakstīja saskaņoto paziņojumu. Ceļš tika atbrīvots," par redzēto stāsta vīrietis.

Aculiecinieks dalās pārdomās sakot, ka patiesi vadītājs pēc satiksmes negadījuma nedrīkst atstāt notikuma vietu, taču var veikt dažādus pasākumus, lai neradītu apgrūtinājumu citiem satiksmes dalībniekiem. "Piemēram, fiksēt auto atrašanos ar fotoaparātu, iezīmēt tā atrašanās vietu dabā un nobraukt malā. Bet var arī "bezkaunīgi" nedarīt neko," vērtē vīrietis, kurš pateicas visiem, kuri mēģināja atrisināt situāciju un mašīnas vadītāju tomēr pierunāja atbrīvot ceļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!