Ceturtdienas, 11. aprīļa, vēlā vakarā Saldū novērots helikopters, kas spīdinājis prožektoru, portālam "Delfi" ziņo aculiecinieks Mārcis. Nacionālie bruņotie spēki (NBS) apstiprina, ka ceturtdien sniegts atbalsts, nogādājot pacientu no Liepājas uz Rīgu.

"Izeju uz balkona ārā un skatos – lidinās helikopters un spīdina prožektoru. Liekas, ka tas kādu meklē," portālam "Delfi" ziņo aculiecinieks.

NBS pārstāve Sandra Brāle portālam "Delfi" apstiprināja, ka 11. aprīļa vakarā helikopters "Mi-17" sniedza atbalstu Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) Specializētā medicīnas centra pacienta transportēšanā no Liepājas uz ārstniecības iestādi Rīgā.

NMPD skaidro, ka helikopters tika piesistīts, jo pacienta veselības stāvoklis bija kritisks, bet vienlaikus stabils, ļaujot viņu ar lidaparātu nogādāt pie konkrēta speciālista Rīgā. Šogad šī bija jau piektā reize, kad pacients uz ārstniecības iestādi nogādāts ar gaisa transportu, informē dienests.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no pulksten 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!