Lieldienās, 22. aprīlī, ķibeli ar automašīnu piedzīvojusi kāda autovadītāja – pie Mākslas akadēmijas viņas ceļš apstājies, jo mašīnai bija beigusies degviela, kā rezultātā sāka veidoties pamatīgs sastrēgums. Situāciju palīdzēja risināt Rīgas pašvaldības policijas darbinieki, šoferi aizvedot līdz tuvākam benzīntankam un palīdzot uzpildīt degvielu.

"Paldies Rīgas pašvaldības policistam Emīlam un kolēģim, kas Lieldienās pēc savas iniciatīvas palīdzēja sievietei ar bērnu, kad viņu auto nosprostojis ceļu, veidojot sastrēgumu pie Mākslas akadēmijas," portālam "Delfi" raksta nepatīkamo situāciju piedzīvojusī Ilāna.

Sieviete klāsta, ka abi policisti atrisināja degvielas trūkuma problēmu, ar savu mašīnu aizvedot viņu līdz benzīntankam un palīdzot ar kannas iepildi, aizgādājot atpakaļ un pārliecinoties, ka mašīna darbojas.

"Lepnums un prieks par šādu policiju un lielisks drošas un sirsnīgas policijas paraugs bērnam! Nebūtu puiši, problēma svētkos risinātos daudz lēnāk," norāda Ilāna.

Rīgas pašvaldības policijas pārstāvis Toms Sadovskis norāda, ka policisti patrulēja Rīgas centrā un Oskara Kalpaka bulvārī pamanīja automašīnu, kas nostājusies ceļa vidū ar ieslēgtām avārijas gaismām. Sarunā ar autovadītāju atklājies, ka vadītāja nebija pamanījusi, ka degviela gandrīz beigusies, un tā iemesla dēļ palikusi ceļa vidū.

"Ņemot vērā, ka šajā gadījumā bija noticis misēklis un ceļa bloķēšana nebija ļaunprātīga, policisti, protams, nekādu sodu nepiemēroja," skaidro Sadovskis.

Viņš norāda, ka policijas darbiniekiem pašiem notikuma vietā jāspēj izlemt, kāda būtu atbilstošākā rīcība attiecīgajā situācijā. "Šajā gadījumā vienlaikus tika paveiktas divas lietas – sniegta palīdzība ķezā nokļuvušais ceļu satiksmes dalībniecei un pēc tam arī atbrīvota brauktuve, lai automašīna netraucētu citiem satiksmes dalībniekiem," skaidro Sadovskis.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni - 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!