Portāla "Delfi" aculiecinieks Ivars 25. septembrī Rīgā novēroja kādu kravas auto, no kura ārā bira nenostiprināti būvgruži.

"Braucu no Krustpils/Granīta ielas Rīgā uz Sauriešiem. No smagās kravas mašīnas ārā krita būvgruži, piesārņoja visas malas, tas redzams arī video," par piedzīvoto raksta Ivars.

Valsts policijā, atsaucoties uz Ceļu satiksmes noteikumu 191. punktu, skaidro, ka kravu transportlīdzeklī nostiprina tā, lai krava neapdraudētu ceļu satiksmes dalībniekus, nenokristu un nevilktos pa ceļu, neradītu troksni, nesaceltus putekļus un nepiesārņotu vai nepiegružotu apkārtējo vidi.

Ja kravu pārvadāšanas noteikumi tiek pārkāpti, tad saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu, transportlīdzekļa vadītājam uzliek naudas sodu 55 eiro apmērā.

Pamatojoties uz Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 149.33 panta trešo daļu "Kravu pārvadāšanas noteikumu pārkāpšana", par kravas novietošanas un nostiprināšanas noteikumu pārkāpšanu uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam 55 eiro apmērā.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti iepirkumiem "Rīga Plaza" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni - 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!