Portāla "Delfi" lasītāja Anastasija pēcsvētku dienā, 26. jūnijā, kļuva par liecinieci nepatīkamai situācijai Rīgas 237. maršruta mikroautobusā. Šoferis lika no busiņa izkāpt kādai jaunai sievietei, jo viņai nebija precīzas naudas, ar kuru samaksāt par biļeti.

"Šodien [26. jūnijā] kļuvu par liecinieci ļoti nepatīkamai situācijai. Incidents notika Esplanādē 237. maršruta mikroautobusā, kas dodas no centra uz Imantu," portālam "Delfi" raksta Anastasija. "Iekāpa meitene un iedeva vadītājam 5 eiro, viņš atbildēja, ka viņam nav ko izdot un lai viņa kāpj ārā."

Jaunā sieviete reaģējusi ar sašutumu, vaicājot, kāpēc vadītājam nav ko izdot, jo galu galā viņa vēlas norēķināties nevis ar 50, bet gan tikai ar pieciem eiro. "Šoferis pret meiteni izturējās rupji, kā jau varat paši paskatīties video..."

Vaicājot "Rīgas mikroautobusu satiksmē" (RMS), vai pasažieri, iekāpjot minibusā, nevar norēķināties citādi, kā vien ar precīzu naudas summu par biļeti, uzņēmumā atbild apstiprinoši un atsaucas uz Rīgas domes saistošajiem noteikumiem Nr. 165.

"Ja pasažieris neizmanto abonementa biļeti vai citu braukšanas tiesības apliecinošu dokumentu, kā arī, lai izmantotu paaugstināta servisa pārvadājumus, pasažierim ir pienākums pirms iekāpšanas sabiedriskajā transportlīdzeklī sagatavot pēc iespējas precīzu naudu, iekāpt pa priekšējām durvīm un nekavējoties pēc iekāpšanas sabiedriskajā transportlīdzekļi iegādāties vienreizējo braukšanas biļeti," noteikumus citēja "Rīgas mikroautobusu satiksme" sabiedrisko attiecību vadītāja Maija Lazdiņa.

Par noteikumiem pasažieri tiek brīdināti ar redzamā vietā izvietotām informatīvām uzlīmēm minibusos un ekspresbusos. "Konkrētajā situācijā pasažiere varēja pirms brauciena iegādāties e-talonu vai sagatavot precīzu naudu pirms iekāpšanas, jo ne vienmēr vadītājs var izdot atlikumu pat, ja tie ir tikai 5 eiro. Iemesls ir vienkāršs – iepriekšējā reisā vadītājs jau ir izdevis atlikumu vairākiem pasažieriem," skaidro Lazdiņa.

Uzņēmumā arī norāda, ka elektroniskā norēķinu sistēmas ieviešana Rīgas pilsētas sabiedriskajā transportā ļauj būtiski samazināt apkalpošanas laiku. Reģistrēšanās braucienam ar e-talonu izmaksā lētāk nekā iegādājoties biļeti pie vadītāja par skaidru naudu. Vadītājs var turpināt braukt bez liekas kavēšanās.

Dzeltenos e-talonus ar noteiktu braucienu skaitu var iegādāties vairākās tirdzniecības vietās – "Narvesen", "Rimi", "Maxima", kā arī citviet.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!