Jau trešo gadu jelgavniekus un pilsētas viesus pašā pilsētas centrā, Pilssalā, priecē tur mītošais savvaļas zirgu ganāmpulks, bet sasalstošā lietus radītās sērsnas dēļ šogad zirgiem ir grūtības tikt pie barības, vēsta "Zemgales Ziņas".

Iepriekšējo gadu ziemas zirgi pārcieta ar minimālu cilvēku palīdzību, kas arī ir projekta mērķis - ļaut zirgiem dzīvot apstākļos, maksimāli pietuvinātos dabiskajiem, veidojot palieņu pļavu dabisko ainavu, noganot lieko zāli un krūmu atvases. Diemžēl šī gada sniegotā ziema atnākusi ar saulgriežu laika sasalstošo lietu, kas radījis grūtības iegūt barību, informē Vides aizsardzības kluba biroja vadītāja Ieva Rožukalne.

Patlaban zirdziņi praktiski nespēj pārvietoties, jo virs 30-40 centimetrus biezā sniega ir uzsalusi ap centimetru bieza ledus kārta - tieši tik augstu un tik asa, lai savainotu zirgu kājas. Zirgi netiek uz savām barošanas vietām kārklu krūmājos, viņi nespēj no sniegapakšas izkašņāt zāli un atālu, dzīvnieki ir absolūti bezpalīdzīgi un pirmoreiz pilnībā atkarīgi no cilvēku palīdzības. Diemžēl līdzekļu trūkuma dēļ siena pietiek tikai trīs nedēļām, "Zemgales Ziņām" skaidrojusi Rožukalne.

Vides aizsardzības klubs aicina visus, kuriem rūp Pilssalas 40 skaistuļu liktenis, palīdzēt ar sienu (derot arī pērnais siens), visa veida lopbarību un dārzeņiem, izņemot kāpostus.

Tos, kas gatavi palīdzēt, detalizēti spētu informēt Pilssalas apsaimniekotājs un savvaļas zirgu ganāmpulka uzraugs Einārs Nordmanis (tālrunis 20264343).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!