Šī gada 1.oktobrī, Latvijas aviosabiedrība „airBaltic” uzsāks lidojumus starp Turku un Tallinu. Tas būs pirmais „airBaltic” maršruts, kas savienos Igauniju un Somiju, portālu „Delfi” informē aviokompānijas pārstāvji.

„airBaltic” prezidents un izpilddirektors Bertolts Fliks: „Igaunijas tirgus ‘airBaltic’ ir ļoti nozīmīgs – mēs esam palielinājuši lidojumu biežumu starp Tallinu un Rīgu, piedāvājot līdz septiņiem reisiem ik dienas un nodrošinot iespēju ar savienotajiem lidojumiem nokļūt Rietumeiropas, Skandināvijas, Vidusjūras reģiona un NVS valstīs. ‘airBaltic’ arī atklāja maršrutu uz Tartu, kas ir pirmais starptautiskais maršruts lidostas vēsturē. Atklājot maršrutu starp Turku un Tallinu, mēs esam spēruši vēl vienu nozīmīgu soli uz priekšu. Tas palīdzēs piesaistīt ārvalstu tūristus, tādējādi atbalstot Igaunijas ekonomiku.“

Šogad „airBaltic” no bāzes Rīgā ir atklājusi vienpadsmit jaunus galamērķus: Turku (Somija), Trumse (Norvēģija), Līnšēpinga (Zviedrija), Palanga un Kauņa (Lietuva), Tartu (Igaunija), Pleskava (Krievija), Varšava (Polija), Ženēva (Šveice), Dušanbe (Tadžikistāna) un Frankfurte (Vācija).

2009. gada pirmajos septiņos mēnešos lidojumos no/uz Igauniju lidsabiedrība „airBaltic” ir pārvadājusi 99 055 pasažierus, un to skaits ir palielinājies par 68%. Tajā pašā periodā iepriekšējā gadā „airBaltic” šajā maršrutā pārvadāja 58 754 pasažierus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!