Latvijas aviosabiedrības "airBaltic" tiešā reisa atklāšana no Rīgas uz Izraēlas pilsētu Telavivu pērn veicinājusi rekordlielu ceļotāju skaita pieaugumu starp abām valstīm.
Saskaņā ar Izraēlas Robežpolicijas pārvaldes apkopotajiem Tūrisma ministrijas statistikas datiem 2006.gadā ienākošo tūristu skaits no Latvijas sasniedza 4 251 cilvēku, kas ir par 41% vairāk nekā gadu iepriekš, kad tas sasniedza 3 014 cilvēkus. Savukārt kopējais ienākošo tūristu skaits no Lietuvas pērn sasniedza 3 338 cilvēkus - par 28% vairāk, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, kad Izraēlā no Lietuvas ieceļoja 2 601 cilvēks. Līdz šim lielākais Baltijas valstu tūristu skaita pieaugums gada laikā reģistrēts tieši līdz ar "airBaltic" tiešo lidojumu uzsākšanu pagajušajā gadā.

"Esam priecīgi par pozitīvo tendenci un ceļotāju skaita pieaugumu "airBaltic" lidojumu maršrutos dienvidu virzienā. Plānojam, ka šogad tikpat pieprasīti kļūs arī jaunie "airBaltic" galamērķi siltajās zemēs," saka "airBaltic" prezidents Bertolts Fliks. Šogad vasaras sezonā aviokompānija atklās jaunus lidojumus uz Hērakliju (Krēta), Monastiru (Tunisija), Palmu (Palma de Maljorka), Larnaku (Kipra), Romu un Atēnām.

"airBaltic" atklāja tiešo reisu no Rīgas uz Telavivu 2006. gada 5. jūnijā. 2007. gada pavasara/vasaras sezonā "airBaltic" plāno atklāt kopumā 21 jaunu reisu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!