Aizkraukles rajons un, jo īpaši Pļaviņas, ir gatavas ikgadējiem iespējamajiem plūdiem, kas notiek palu iešanas laikā un kas varētu notikt ap 23. – 29. martu, raksta "Staburags". Glābēji plūdu iespējamību novērtējuši kā 70%.

Pašlaik, brīdinot iedzīvotājus, vēl tiek apzinātas apdraudētās platības un iespējamā elektroenerģijas piegādes pārtraukšana. Tāpat ir sarūpētas izmitināšanas vietas iedzīvotājiem, kurus būs nepieciešams evakuēt, kā arī nodrošināta pamesto teritoriju apsardze. Tāpat pašvaldība ar "Latvenergo" jau saskaņojusi rīcību ūdens līmeņa korekcijai ar Pļaviņu HES slūžu palīdzību.

Savukārt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Aizkraukles brigādes komandieris Aivars Pastars norādījusi, ka patlaban ledus biezums pie Pļaviņām ir 40 centimetri, pie Gostiņiem jau plānāks - 30 līdz 35 centimetriem, toties iepretim Bebrulejām - 45 centimetri.

Vidzemes reģionālās novērojumu daļas vadītāja Valentīna Černišā skaidrojusi, ka ledus dadzums šogad nepārsniedz bīstamo robežu un arī sniega apjoms ir mazāks par ikgadējo normu. Tas nozīmē, ka ledus iešana Daugavā varētu notikt no 23. līdz 29. martam, savukārt maksimālais ūdens līmenis varētu būt laikā no 6. līdz 12. aprīlim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!