Norvēģijas galvaspilsētā Oslo, viesnīcas "Continental" konferenču centrā 17.oktobrī norisinājās tūrisma profesionāļiem veltīts seminārs "Atklāj Latviju ziemā". Seminārs tika rīkots sadarbībā ar Latvijas vēstniecību Norvēģijā, Latvijas Tūrisma attīstības valsts aģentūru, tās pārstāvniecību Zviedrijā.
Seminārs sākās ar Latvijas vēstnieka Norvēģijā Māra Klišāna uzrunu, kurai sekoja Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic", Latvijas Tūrisma attīstības valsts aģentūras, Rīgas un Jūrmalas pilsētu tūrisma un informācijas centru prezentācijas par tūrisma iespējām Latvijā.

Tāpat notika tūrisma profesionāļu individuālās tikšanās, kuru laikā Latvijas un Norvēģijas kompānijas centās stiprināt esošos un dibināt jaunus sadarbības kontaktus.

Seminārā no Latvijas piedalījās 16 uzņēmumi, 25 norvēģu tūrisma kompānijas un vairāki žurnālisti.

Interesanti ir atzīmēt, ka šis ir pirmais šāda veida seminārs Norvēģijā, kurš, cerams, veicinās jaunas tūrisma iespējas gan Latvijā, gan arī Norvēģijā.

Tūristu skaits kopš 2000. gada, kad Latviju apmeklēja 10,8 tūkstoši norvēģu, ir audzis līdz pat 26,3 tūkstošiem 2005.gadā, sasniedzot 54,3 tūkstošus 2006. gadā. Jau tagad ceļotgribētāji var nokļūt abos virzienos no Rīgas uz Oslo, Bergenu, Stavangeru, un Trondheimu. Turklāt Rīgu un Oslo savieno trīs tiešie reisi dienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!