Pagājušajā nedēļā Aknīstē svinīgi tika atklāts pirmais bankomāts, ko vietējie iedzīvotāji gaidījuši četrus gadus kopš Aksnītē tika slēgta vienīgā esošā banka filiālē, ziņo laikraksts "Brīvā Daugava".
Aknīstes domes priekšsēdētājs Laimons Medveckis atzina, ka bankomātu pilsētiņā un kaimiņu pagastos gaidījuši gadus četrus, kopš Aknīstē norēķinu centru aizvēra "Latvijas Krājbanka". Tagad Aksnītē uzstādīts "SEB Unibanka" bankomāts.

"Tas ir svarīgs notikums visam novadam, ne tikai Aknīstei. Mēs bijām ļoti sarūgtināti, kad mums vairs nepalika nevienas finanšu iestādes, bet pamazām ar likteni jau bijām samierinājušies. Taču sarunas bija veiksmīgas un pat neticējām, ka mums tagad būs bankomāts, — pastāstīja domes priekšsēdētājs. Vietējie uzņēmēji neslēpa, ka strādniekiem algas saņemšanai bija jāņem brīvdiena doties uz Jēkabpili, un lielākā daļa algas līdz šim tad arī tur palika," stāstījis domes vadītājs.

Vietējie arī atzina, ko bankomāta atklāšana nozīmē: Aknīstē ļaudis sākuši dzīvot mazliet labāk — ja pirms četriem gadiem bankām nebija intereses sadarboties, bet tagad situācija mainās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!