Pagājušajā piektdienā, 6.jūlijā, nenotika čartera lidojums uz Bulgāriju – Kipru, kuru organizēja tūrisma operators Royal Tour, kā rezultātā gandrīz 160 cilvēkiem tika sabojāts atvaļinājums.
Latvijas tūrisma aģentu asociācija (ALTA) vēlas norādīt, ka problēmas ar "Royal Tour" nav pirmo reizi un šī uzņēmuma darba stilu nevar raksturot nekā citādi kā negodīgu, jo tas ne vienu reizi vien nav norēķinājies ar sadarbības partneriem Latvijā un arī ārvalstīs. Ir informācija, ka "Royal Tour" kredītsaistības velkas vairāku gadu garumā.

ALTA ceļotājiem iesaka būt ļoti uzmanīgiem, pasūtot ceļojumus tūrisma firmās, par kurām ne reizi vien izskanējusi negatīva informācija. Arī ļoti zemas ceļojumu cenas ir risks, jo negarantē kvalitatīvu pakalpojumu saņemšanu.

ALTA strikti iebilst pret "Royal Tour" apgalvojumu, ka "tā jau gadās visiem šajā biznesā", pamatojot šo 6. jūlija gadījumu ar force majore apstākļiem.

Aģentūra kategoriski iebilst arī pret to, ka tūroperators "Royal Tour" patvaļīgi ievietojis savā mājas lapā virkni tūrisma aģentūru, kurām ar to nav noslēgts sadarbības līgums. Turklāt "Royal Tour" nav un nekad nav bijis Latvijas tūrisma aģentu asociācija biedrs.

Diemžēl nākas piebilst, ka valsts kontrolējošo institūciju (PTAC) "Royal Tour" darbībā konstatētie trūkumi nav novērsti un šis tūrisma operators turpina darboties.

Aģentūra uzskata, ka solis uz sakārtotību būtu tūrisma operatoru un aģentūru licencēšana, ko ALTA kā priekšlikumu izteikusi Ekonomikas ministrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!