Foto: Publicitātes attēli
Naktī uz trešdienu tika uzlauzta Amatas novada pašvaldības mājas lapa "www.amatasnovads.lv", kurā bija veiktas nesankcionētas izmaiņas, pilnībā bloķējot normālu piekļuvi pašvaldības dokumentiem līdz trešdienas pulksten 10:40, portālu "Delfi" informēja Amatas novada sabiedrisko attiecību speciāliste Jolanta Sausiņa.

Novada IT speciālists Toms Vīksna, reaģējot uz nodarīto, ziņoja par uzbrukumu Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijai un mājas lapas uzturētājiem, vēsta Sausiņa.

"Pēc Vīksnas domām uzbrukumam, ko it kā bija paveicis grupējums, kas sevi dēvē par turku kiberarmiju, varētu būt bijuši divi motīvi: pirmais, tādā veidā publiski mēģinot pievērst sabiedrības uzmanību savām problēmām; otrais – brīdinot mājas lapas uzturētājus, ka lapa nav droša un viegli pieejama šāda veida uzbrukumiem (kas ir mazāk ticams)," klāsta Amatas novada pārstāve.

Viņa atzīst, ka motīvi, kāpēc uzbrukumam izvēlēta tieši Amatas novada mājas lapa, neesot īsti skaidri, "bet katrā ziņā šāds nodarījums ir kaitējums pašvaldībai". "Pateicoties operatīvām darbībām no attiecīgo institūciju puses, problēma ir veiksmīgi atrisināta," vēsta Sausiņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!