Pagājušajā nedēļā Limbažu rajona padomes sēdē padomes deputāti vienbalsīgi nobalsoja par SIA „Limbažu slimnīca” un aģentūras „Cēsu rajona slimnīca” apvienības veidošanu, lai veicinātu stacionārās veselības aprūpes attīstību un uzlabotu pakalpojumu pieejamību rajona iedzīvotājiem.
Valsts finansējums veselības aprūpei ir krasi samazināts, un Limbažu slimnīcai tas ir sarucis par vienu piekto daļu. Arī turpmākās prognozes liecina, ka finansējums vēl tiks samazināts. Viens no iespējamiem variantiem, kā izdzīvot, ir veidot slimnīcu apvienību, portāls “Delfi” uzzināja Cēsu pašvaldībā.

Jau finanšu komitejas sēdē rajona padomes izpilddirektors Aksels Roshofs iepazīstināja padomes deputātus ar informāciju par iespējamo apvienības veidošanu. Līdz 30. jūnijam Veselības ministrijā jāiesniedz rajona padomju lēmumi par abu slimnīcu apvienošanos. Saskaņā ar Cēsu rajona pašvaldības reorganizācijas plānu aģentūra „Cēsu rajona slimnīca” tiek nodota Cēsu novada domei, savukārt SIA „Limbažu slimnīca” kapitāldaļas tiek sadalītas proporcionāli iedzīvotāju skaitam četriem novadiem – Limbažu, Salacgrīvas, Alojas un Krimuldas. Pēc tam novadu pašvaldībām jāpieņem lēmums par abu slimnīcu apvienošanos, kas jāpabeidz līdz 2010. gada 30. jūnijam.

Kā galvenie pozitīvie kritēriji abu slimnīcu apvienošanās modelī tiek minēti - pakalpojumu pieejamības nodrošināšana iedzīvotājiem, maksimāla darba vietu saglabāšana, kvalitatīvu funkciju nodrošināšana, kā arī valsts finansiāls atbalsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!