Foto: LETA
Latvijas Sarkanā Krusta Gulbenes novada komitejas izpilddirektors Sīmanis Homčenko informē, ka 6.oktobrī tiks saņemta kārtējā Eiropas Komisijas finansēto pārtikas paku krava, bet telpas, kur šīs pārtikas pakas tiek novietotas, ir pārpildītas, vesta "Dzirkstele".

"Mēs burtiski "grimstam" putraimos, tāpēc aicinām visas novada pašvaldības būt atsaucīgām, izņemt un pašām uzglabāt nepieciešamo pārtikas paku daudzumu, lai novada trūcīgo un maznodrošināto ģimeņu apgāde ar pārtikas pakām netiktu pārtraukta arī 2012.gada janvārī, februārī un martā. Šiem mēnešiem Gulbenes novadam jau tiek piegādāti 18 000 pārtikas paku," stāsta Homčenko.

Šobrīd Briselē notiek diskusijas par to, ka 2012. un 2013.gadā Eiropas Savienības valstīm pašām būs jāfinansē pārtikas pakas.

"Cik man zināms, Eiropas Savienība nākamajā gadā sola četras reizes mazāk pārtikas paku. Tas nozīmē, ja līdz šim trim mēnešiem saņēmām 30 000 paku, tad nākamgad būs tikai aptuveni 7,5 tūkstoši, tāpēc šobrīd Eiropas Komisija piešķir papildus pārtikas pakas, kurās nav piena," stāsta Homčenko.

Jau vēstīts, ka līdzīgas problēmas piemeklēja arī Bauskas novada Sarkanā Krusta nodaļu - vasarā pēc palīdzības pārtikas pakām trūcīgie nāca retāk, tāpēc Sarkanā Krusta Bauskas komiteja bija "iekrauta putraimos" un meklēja palīdzību pašvaldībā, lai rastu kādas noliktavas telpas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!