Saistībā ar 3000 ASV dolāru kukuļa pieprasīšanu Latgales muitā šodien uzsākta dienesta pārbaude un no amata pienākumu pildīšanas atstādināti Latgales reģionālās iestādes muitas pārvaldes priekšnieks Aivars Joņevs-Ivanovs un viņa vietnieks Aivars Avgustinovičs.
Kā informēja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Komunikāciju nodaļas priekšniece Agnese Grīnberga, VID Latgales reģionālās iestādes direktore Vanda Gurkovska šodien parakstījusi rīkojumu par dienesta pārbaudes uzsākšanu, pamatojoties uz Drošības policijas sniegto informāciju un VID ģenerāldirektora Dzintara Jakāna rezolūciju.

Grīnberga informēja, ka Joņevs-Ivanovs no amata atstādināts un pret viņu pārbaude sākta, "acīmredzot tāpēc, ka viņš nav pietiekami pārraudzījis padoto darbu".

Patlaban VID nekonkretizē iespējamo dienesta pārbaudes ilgumu.

Jau vēstīts, ka policija vakar par 3000 ASV dolāru kukuļa pieprasīšanu aizturēja Avgustanoviču.

Aizturēšanas brīdī tika izņemti 3000 ASV dolāru, savukārt Avgustinovičam piederošajā mājā Rēzeknē kratīšanas laikā tika atrasti skaidras naudas uzkrājumi un dažāda veida dokumentācija.

Amatpersona ievietota Rēzeknes policijas īslaicīgās aizturēšanas izolatorā.

Tika ierosināta arī krimināllieta pēc Krimināllikuma 318.panta 2.daļas par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā un pēc Krimināllikuma 320.panta 2.daļas par kukuļa pieņemšanu - par materiālu vērtību, mantisku vai citādu labumu apzināti prettiesisku pieņemšanu, ko izdarījusi valsts amatpersona pati vai ar starpnieku par kādas darbības izdarīšanu vai neizdarīšanu kukuļdevēja interesēs, izmantojot savu dienesta stāvokli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!