Sīrija solījusi izvest vienu trešdaļu sava karaspēka no Libānas līdz šā mēneša beigām kā pirmo posmu operācijā, kuras mērķis ir izbeigt savu 29 gadus ilgušo klātbūtni šajā valstī, svētdien ziņo laikraksts "Washington Post".
Sīrijas prezidents Bašars al Asads arī sola līdz mēneša beigām pārdislocēt atlikušos spēkus uz Bakaas ieleju un slēgt savu izlūkdienesta štābu Beirūtā, raksta avīze, atsaucoties uz anonīmiem ASV un ANO avotiem.

7.aprīlī paredzēta kopīgas Libānas un Sīrijas militārās komisijas sēde, kurā tiks noteikts visu spēku izvešanas galīgais termiņš.

Uz Sīriju tiek izdarīts spēcīgs starptautiskais spiediens, lai tā izvestu savu karaspēku no Libānas. Asads sestdien tikās ar ANO sūtni, kurš pēc sarunas teica, ka Sīrijas līderis solījis izvest visu karaspēku un izlūkdienesta aģentus un iesniegt detalizētu izvešanas grafiku.

ASV amatpersonas atzinīgi novērtējušas šo lēmumu, taču ir nobažījušās, ka Sīrija nemin galīgo karaspēka izvešanas datumu, raksta "'Washington Post".

Pēc ASV un Francijas iniciatīvas pērnajā rudenī tika pieņemta ANO rezolūcija, kas aicina Sīriju izvest savu karspēku no Libānas.

Līdz piektdienai viss Sīrijas karaspēks bija atstājis Libānas ziemeļdaļu. Vēl vairākas karaspēka daļas pagājušajā naktī devās mājup vai pārdislocējās tuvāk robežai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!