Saeimas Tautas partijas (TP) frakcijas deputāts Mihails Pietkevičs ir atsaucis visus savus priekšlikumus privatizācijas "jumta" likuma projektam, kas neguva Saeimas Tautsaimniecības komisijas atbalstu, informēja deputāts.
"Nav jēga vilkt Saeimas laiku, jo pilnīgi skaidrs, ka tos [priekšlikumus] neatbalstīs," Skaidrojot savu lēmumu, sacīja Pietkevičs, piebilstot, ka par dažiem no tiem varētu sākties "neauglīgas debates".

Jau ziņots, ka par virkni Pietkeviča priekšlikumu neapmierinātību pauda partija "Jaunais laiks" politiķi, paužot bažas, ka pēdējā brīdi kāds no tiem Saeimā varētu tikt atbalstīts.

Pēc deputāta domām, ilgi gatavotais privatizācijas pabeigšanas likumprojekts ir ļoti labs, salīdzinot ar Ekonomikas ministrijas (EM) iesniegto sākuma variantu, kurš, viņaprāt, nerisināja ļoti daudzus jautājumus.

TP pārstāvis atgādināja, ka viens no premjera Aigara Kalvīša (TP) valdības deklarācijas stūrakmeņiem ir pieņemt nepieciešamās likuma izmaiņas, lai pabeigtu privatizācijas procesus Latvijā. "To neizdevās izdarīt vairākām valdībām," uzsvēra Pietkevičs.

Pietkevičs, atbildot uz aģentūras LETA jautājumu, neprognozēja nekādus pārsteigumus likumprojektu izskatot Saeimā. Plānots, ka parlaments privatizācijas "jumta" likumu varētu izskatīt ceturdien, 16.jūnijā.

Savus priekšlikumus, kas bija līdzīgi Pitekeviča ierosinājumiem, šodien atsauca arī Latvijas Pirmās partijas (LPP) frakcijas deputāts Vjačeslavs Stepaņenko, informēja viņa partijas biedrs un komisijas priekšsēdētājs Dzintars Jaundžeikars.

Šodien komisija sagatavoja galīgajam lasījumam vairākus dokumentus no privatizācijas likumu paketes, kas jāsaskaņo ar galveno likumu. Komisijas priekšsēdētājs Dzintars Jaundžeikars informēja, ka darbs pie atlikušajiem likumiem turpināsies nākamnedēļ. Saeimā tie varētu tikt pieņemti jūnija beigās, kādā no iecerētajām ārkārtas sēdēm.

Pēc Pietkeviča teiktā, nekādu domstarpību starp partijām attiecībā uz pavadošajiem likumiem nav.

Jau ziņots, ka, jaunajam privatizācijas "jumta" likumam nonākot Saeimā, izvērtās asas domstarpības starp abām lielākajām valdību veidojošām partijām - TP un partiju "Jaunais laiks" par Pietkeviča iesniegtajiem likuma labojumiem.

Normatīvā akta mērķis ir pabeigt valsts un pašvaldību īpašuma privatizāciju, kā arī rosināt privatizācijas sertifikātu piešķiršanas un izmantošanas pabeigšanu valsts un pašvaldību īpašumu privatizācijā.

Saskaņā ar likumu valsts vai pašvaldības privatizācijas ierosinājumu varēs iesniegt līdz 2006.gada 31.augustam. Visus ierosinājumus reģistrēs īpašā reģistrā, kuru uzturēs Privatizācijas aģentūra un citas privatizāciju veicošās institūcijas. Tiek prognozēts, ka pēdējais privatizācijas ierosinājums varētu tikt izskatīts trīs gadus pēc iesnieguma termiņa beigām.

Likumā noteiktas sešas valsts akciju sabiedrības - "Latvenergo", Latvijas Pasts, "Starptautiskā lidosta "Rīga"", "Latvijas dzelzceļš", "Latvijas gaisa satiksme" un "Latvijas valsts meži", kuru akcijas nevar privatizēt.

Paredzēts, ka likums stāsies spēkā šā gada 1.septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!