Partijas “Jaunie demokrāti” (JD) līderis Māris Gulbis vēstulē Romas pāvestam Benediktam XVI lūgšot izvērtēt Latvijas Pirmās partijas (LPP) līdera Aināra Šlesera praktizēto kristīgo vērtību izmantošanu politikā un arī “savu biznesa interešu īstenošanā, kurām kalpo vairāki mācītāji”, šodien ziņo laikraksts “Diena”.
Gulbis nākamajā pirmdienā plānojis nodot vēstuli vēstniecībā, kuru vēl neprecizēja, lai tā varētu sākt ceļu pie Romas pāvesta.

“Mēs informēsim Romas pāvestu, ka Ainārs Šlesers piesauc baznīcu vietā un nevietā, kā arī ekspluatē kristīgās vērtības ne tikai politikā, bet caur to - arī biznesa projektu īstenošanā,” sacīja Gulbis. Lūgts nosaukt piemēru, kur baznīca piesaukta nevietā, Gulbis minēja homoseksuālistu gājienu, pret kuru Šlesers esot protestējis, aicinot uz agresiju. JD līderis cer sākt sabiedrībā diskusiju par vēstulē minēto tematu.

LPP valdes locekļa Dzintara Jaundžeikara sacītais “Dienai” liecinājis, ka LPP nav noskaņota iesaistīties diskusijā. “Manuprāt, Mārim Gulbim kaut kas nav ar galvu kārtībā, ja viņš raksta Romas pāvestam par kādu tiem mērogiem nelielu partiju,” sacīja Jaundžeikars.

Savukārt LPP priekšsēža vietnieks Šlesers “Dienai” sacīja, ka cilvēkam, kas pametis sievu ar četriem bērniem un lauzis pirms Saeimas vēlēšanām baznīcā doto solījumu, atstājot partiju, nevajadzētu par morāles tēmām runāt.

Uz vaicāto, vai vēstulē minētais par kristīgo vērtību izmantošanu politikā, nav patiesība, Jaundžeikars atbildēja, ka LPP esot vienīgā partija, kurai katra sēde sākas ar svētbrīdi un kas esot panākusi tādu valsts atbalstu baznīcai, kāds pirms tam neesot bijis.

Kā norāda “Diena”, valdība lielus līdzekļus piešķīra baznīcu restaurācijai jeb sakrālajam tūrismam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!