Dienvidāzijas zemestrīces upuru vidū arvien pieaug neapmierinātība par amatpersonu pārāk lēno rīcību glābšanas darbu rīkošanā un palīdzības sniegšanā, informē ārvalstu prese.
Jau vairākkārt ir pienākusi informācija par marodierismu Muzafarabadā, Pakistānas kontrolētās Kašmiras daļas galvaspilsētā, kas sestdienas zemestrīcē cieta visvairāk.

Simtiem tūkstoši cilvēku ir pavadījuši jau trešo nakti aukstumā zem klajas debess, turklāt viņiem nav pieejams tīrs ūdens un pārtika, raksta BBC.

Kaut gan ANO apgalvo, ka glābšanas pasākumi rit pilnā sparā, tomēr tiek plānots drīzumā lūgt valstis piešķirt vēl vairāk līdzekļu un palīdzības cietušajām valstīm.

Muzafarabadā izdzīvojušie ir uzbrukuši militārajām kravas mašīnām, lai nolaupītu pārtiku, teltis un medikamentus.

Grupa cilvēku ir uzbrukusi arī degvielas uzpildes stacijai, lai nolaupītu degvielu ēdiena pagatavošanai un siltumam, savukārt vēl citi ir nozaguši vairākas armijas mašīnas.

Vietējo veikalu īpašnieki cauru diennakti sargā savus īpašumus, metot akmeņus uz katru, kas cenšas tuvoties. Izmisušie cilvēki rokas pa māju drupām un izlaupa pussagruvušās ēkas, jo trūkst pārtikas un iedzīvotāji cieš badu.

Vietējās amatpersonas stāsta, ka 90% zemestrīces upuru vēl joprojām ir aprakti zem zemes un ēku drupām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!