Nacionālās radio un televīzijas padomes (NRTP) ceturtdien sēdē Latvijas Radio ģenerāldirektors netika iecelts, informēja NRTP priekšsēdētājs Aivars Berķis (ZZS).
Berķis norādīja, ka četri NRTP locekļi balsojuši par konkursa rezultātu apstiprināšanu, kas nozīmētu, ka ģenerāldirektora amatā tiek iecelts “Latvijas Radio 2” direktors Uldis Duka, kurš atbilstoši konkursa nolikumam bija savācis lielāko punktu skaitu. Vēl četri padomes locekļi balsoja pret rezultātu apstiprināšanu un viens atturējies.

Berķis norādīja, ka šāds lēmums visticamāk pieņemts, jo sabiedrībā sacelta ažiotāža par Dukas atbilstību amatam. Viņš atzina, ka nebūtu labi par radio ģenerāldirektoru iecelt cilvēku, pret kuru krasi iebildis radio kolektīvs.

Berķis paskaidroja, ka nākamajā padomes sēdē, 10.novembrī tikšot lemts, kā rīkoties tālāk. Iespējami esot trīs varianti - izsludināt jaunu konkursu, izmantot NRTP tiesības iecelt ģenerāldirektoru vai izvēlēties firmu, kas piemeklētu atbilstošus kandidātus un pēc tam balsot par tiem. Berķis norādīja, ka, viņaprāt, labākais variants būtu jauna konkursa rīkošana.

Padome šodien vēl lems par Latvijas Radio ģenerāldirektora vietas izpildītāja iecelšanu, jo pašreizējā ģenerāldirektora Dzintra Kolāta pilnvaras beidzas pirmdien, 6.novembrī. Vietas izpildītājs tikšot iecelts, konsultējoties ar radio darbiniekiem. Visticamāk, tas varētu būt Latvijas Radio TSD vadītājs Aigars Semēvics.

Vakar 23 vadoši Latvijas Radio darbinieki nosūtīja vēstuli NRTP, kurā norādīja, ka Duka rīkojas pretēji ētikas apsvērumiem, jau tagad uzskatīdams sevi par ģenerāldirektoru. NRTP pārstāvji vakar tikās ar abām konfliktā iesaistītajām pusēm.

Uz Latvijas Radio ģenerāldirektora amatu bez Dukas kandidēja arī “SEB Unibanka” Sabiedrisko attiecību pārvaldes vadītājs un bijušais Latvijas Radio darbinieks Haralds Burkovskis, kurš iepriekš saņēma vislielāko radio darbinieku atbalstu, Latvijas Radio žurnālists Imants Austriņš, Latvijas Radio Ziņu dienesta programmu vadītāja Ingvilda Strautmane un mūzikas speciālists Aldis Ermanbriks.

Amata kandidātu vidū bija arī “Eiropas Hitu radio” Baltijas tīkla izpilddirektors Ivo Baumanis un tirdzniecībā strādājošais Jānis Arkls, kuru prasmes, kā tika atzīts jau iepriekš, neatbilda konkursa nolikumam.

Līdzšinējā ģenerāldirektora Dzintra Kolāta amata pilnvaras beidzas 6.novembrī. Kolāts radio ģenerāldirektora amatā tika ievēlēts 1995.gada novembrī un atkārtoti šajā amatā uz pieciem gadiem NRTP viņu apstiprināja 2000.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!