Pakistānas policija ir sākusi izmantot asaru gāzi pret simtiem saniknotu Kašmiras reģiona iedzīvotāju, kad tika oficiāli atvērta robeža starp Pakistānas un Indijas kontrolētajām Kašmiras daļām, informē ārvalstu prese.
Indija un Pakistāna nesen panāca vienošanos ļaut cilvēkiem brīvi pārvietoties piecos stingri nocietinātās Kontroles līnijas pārejas punktos, lai uzlabotu palīdzības sniegšanu oktobra zemestrīces upuriem, raksta BBC.

Taču pašlaik ļaudīm ir ļauts tikai nodot pāri robežai dažādus materiālus palīdzības sniegšanai, bet paši doties pāri robežai viņi nedrīkst, turklāt paredzēto piecu robežpārejas punktu vietā ir atvērts tikai viens.

Indija ir nobažījusies, ka izdevību šķērsot robežu izmantos separātistu kaujinieki. Savukārt vietējie iedzīvotāji bija sapulcējušies pie robežas un izkliedza saukļus “Ļaujiet cilvēkiem šķērsot robežu” un “Mēs vēlamies brīvību”. Lai izklīdinātu saniknoto pūli, policija nolēma izmantot asaru gāzi.

Iedzīvotāji vēlas palīdzēt zemestrīcē cietušajiem, kuru skaits ir aptuveni trīs miljoni, kā arī satikt savus piederīgos, kurus tie kopš teritorijas sadalīšanas nav redzējuši jau desmitiem gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!