Latvijas banka (LB) Zvērinātu advokātu padomei (ZAP) ir iesniegusi sūdzību par "Bankas Baltija" likvidatora "BDO Invest Rīga" advokāta Viktora Tihonova rīcību, apliecināja ZAP vadītāja vietnieks Askolds Broks.
"Būtībā runa ir par to, ka advokāts iepriekš ir pārstāvējis pretējās puses intereses," par LB sūdzību sacīja Broks, atturoties sīkāk atklāt sūdzībā minētos pārmetumus un skaidrojot, ka sūdzībā vēl nav iedziļinājies.

ZAP ir lūgusi Tihonovam, kurš ir advokāta Andra Grūtupa biroja advokāts, desmit dienu laikā sniegt paskaidrojumus par šo sūdzību. Pēc paskaidrojumu saņemšanas tiks lemts par tālāko rīcību.

Trešdien Rīgas apgabaltiesa bija paredzējusi sākt izskatīt "Bankas Baltija" likvidatoru "BDO Invest Rīga" prasību pret LB par 185,6 miljonu latu piedziņu no LB. BB intereses bija ieradušies pārstāvēt Tihonovs un Grūtups, kuri trešdien pieteica noraidījumu LB advokātam Romualdam Vonsovičam. Par noraidījuma pamatotību tiesa izlems 24.novembrī.

Arī BB likvidatori ir iesnieguši sūdzību ZAP par LB advokāta Vonsoviča rīcību, pārmetot viņam iespējamo interešu konfliktu, jo viņa kādreizējā biroja "Lejiņš, Torgāns, Vonsovičs" partneri snieguši juridisko palīdzību BB, bet Vonsovičs, kurš nodibinājis pats savu biroju, tagad aizstāvot BB procesuālo oponentu - LB. ZAP sūdzību par Vonsoviča rīcību plānojusi izskatīt decembrī.

Trešdien tiesas sēdē Rīgas apgabaltiesā Vonsovičs viņam izvirzītos pārmetumus noliedza.

Advokāts uzskaitīja vairākus līgumus, ko LB no 1995.gada līdz 1997.gadam slēgusi ar Grūtupa biroju, norādot, ka ar tiem ir apliecināts, ka šis birojs par sniegtajiem pakalpojumiem no LB saņēmis arī atalgojumu. Turklāt LB intereses tiesā savulaik pārstāvējis arī pats Grūtups.

Uz Vonsoviča jautājumu par to, cik ilgi Grūtupa birojs sniedz BB juridisko palīdzību, Tihonovs tiesā atbildēja, ka no 1999.gada līdz šai dienai. Viņš norādīja, ka 1995.gadā, kad Grūtupa birojs slēdzis līgumus ar LB, viņš vēl mācījies Latvijas Universitātē 2.kursā. "Katrs cilvēks kādreiz kaut ko ir pārstāvējis," piebilda ZAP vadītāja vietnieks Broks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!