Īrijas prāmju kompānija "Irish Ferries" paaugstinās jauno darbinieku algas, informēja Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) sabiedrisko attiecību menedžere Iveta Saksone.
Par šādu lēmumu LBAS informējusi prāmju kompānijā strādājošos Latvijas iedzīvotājus. Saksone norādīja, ka jauno darbinieku darba samaksa tiks paaugstināta no 3,6 eiro (2,53 latiem) stundā uz 7,65 eiro (5,38 latiem) stundā.

Arodbiedrību savienība sola, ka turpmāk tiks ievērojami uzlaboti arī darbinieku dežūru, norīkojumu grafiki.

"Pašlaik ir svarīgi tur strādājošajiem no Latvijas pievienoties īru SIPTU arodbiedrībai, lai varētu aizstāvēt savas intereses, kā arī lai nodrošinātu garantijas, ka darba devējs ievēros SIPTU panāktās vienošanās," stāsta Saksone.

Nosūtītajā vēstulē uzsvērts, ka LBAS vienmēr ir deklarējusi, ka Eiropas valstu arodbiedrības ir solidāras savās prasībās par visiem vienlīdzīgām tiesībām darba tirgū, kas veicinātu tā sakārtošanu nākotnē.

Kā ziņots, Īrijā izcēlies skandāls saistībā ar kompānijas plāniem samazināt izmaksas, aizstājot visu tai piederošo kuģu personālu ar lētāku darbaspēku no Austrumeiropas, kuru rekrutē Latvijas uzņēmums "Dobsona kuģniecības aģentūra".

Strīds attiecas uz "Irish Ferries" plānu atlaist 543 arodbiedrībā ietilpstošus īru strādniekus, kas apkalpo kompānijas galvenos maršrutus starp Lielbritāniju un Īriju, un viņu vietā pieņemt darbā viesstrādniekus par daudz lētāku darba samaksu.

Pēc ilgām sarunām ar "Irish Ferries" vadību SIPTU pārstāvji trešdien paziņoja, ka ir panākta vienošanās, kas aizsargās kompānijas darbinieku tiesības un nodrošinās uzņēmuma dzīvotspēju nākotnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!