Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) uzsācis kriminālprocesu par bijušā premjera, partijas “Jaunais Laiks” (JL) līdera Einara Repšes darījumiem ar nekustamo īpašumu, portālam “Delfi” apliecināja KNAB pārstāvis Andris Vitenburgs.
KNAB uzsāktais kriminālprocess ir viena informācijas pārbaudes formām, kuras ietvaros tiek arī pārbaudīts, vai vispār ir pieļauts kāds noziedzīgs nodarījums, norādīja KNAB pārstāvis.

Informāciju saistībā ar Repšes darījumiem KNAB nosūtīja Saeimas Parlamentārajai izmeklēšanas komisijai, kas pēta Repšes darījumus. KNAB arī lūdza šo informāciju nepubliskot bez KNAB izmeklētāju ziņas, jo saskaņā ar likumdošanu tikai izmeklētāji ir tiesīgi izlemt par informācijas publiskošanas apjomu un brīdī, kad tas tiek izdarīts.

Saeima ceturtdien plāno lemt par Parlamentārās izmeklēšanas komisijas Einara Repšes finansiālo darbību pārbaudei darbības laika pagarināšanu līdz 2006.gada 15.maijam.

Pildot Saeimas doto uzdevumu, Komisija ir pieprasījusi no vairākām valsts iestādēm tās darbībai nepieciešamo informāciju, lai atbilstoši noteiktajiem mērķiem sagatavotu galaziņojumu. Tā kā attiecīgās valsts iestādes vēl nav sniegušas komisijai visu informāciju, kas nepieciešama, lai sagatavotu galaziņojumu, komisija lūdza lemt par tās darbības laika pagarināšanu.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka 2003.gadā Repše, izmantojot kredītus, iegādājās septiņus nekustamos īpašumus par vairāk nekā 300 000 latu. Rodoties aizdomām par izdevīgu nosacījumu saņemšanu no bankām, Saeimā pērn tika izveidota Parlamentārā izmeklēšanas komisija Repšes darījumu izpētei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!