Naktī uz piektdienu Rīgas rajona Garkalnē, kādas privātmājas pagalmā, nogalināts Jelgavas un Cēsu gaļas kombinātu vadītājs Aigars Lūsis.
Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja preses nodaļas vecākais inspektors Aigars Bērziņš informēja, ka naktī ap plkst.1 policija saņēma informāciju, ka kādas privātmājas pagalmā ar vairākiem šāvieniem nogalināts uzņēmējs. Tiesībsargi ir sākuši kriminālprocesu par slepkavību vainu pastiprinošos apstākļos.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka uzņēmējs nogalināts ar sešiem šāvieniem: divi no tiem raidīti galvā, divi - ķermenī, bet vēl divi - kājās. Nogalinātā uzņēmēja rokās bijušas atslēgas, un, visticamāk, viņš bija ceļā uz mājām.

Policija ir izvirzījusi divas versijas par slepkavības motīviem - Lūsis varētu būt nogalināts saistībā ar viņa uzņēmējdarbību vai arī slepkavībai ir personīgi motīvi.

Cēsu gaļas kombinātā "Ruks" sacīja, ka nekādi notikumi uzņēmumā pēdējā laikā nav liecinājuši, ka varētu tuvoties nelaime. Uzņēmumā nav ziņu, ka Lūsim būtu draudēts. Uzņēmuma darbinieki ir šokā un nespēj notikušo komentēt.

Savukārt AS "Jelgavas gaļas kombināts" Personāla daļas vadītāja norādīja, ka uzņēmums pašlaik nekādus komentārus par notikušo masu medijiem nesniegšot.

Lūsis bija Jelgavas gaļas kombināta padomes priekšsēdētājs, Cēsu gaļas kombināta "Ruks" un SIA "Markat" valdes priekšsēdētājs, kā arī valdes loceklis uzņēmumos SIA "Džuta", SIA "Jaunpūpoli", SIA "Šķaunes bekons" un SIA "Cirmas bekons".

Cēsu rajona Policijas pārvaldes Kārtības policijas priekšnieks Jānis Goba apliecināja, ka Cēsu policijas rīcībā nav informācijas par to, ka Lūsis būtu bijis apdraudēts.

Kā liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas "Lursoft" dati, 1981.gadā dzimušais uzņēmējs bija vienīgais "Jaunpūpolu", "Šķaunes bekona", "Cirmas bekona" un SIA "Sidrabene" īpašnieks. SIA "Džuta" viņam piederēja 99,78% uzņēmuma daļu, bet SIA "Markat" un SIA "Rīgas gaļas pārstrādes savienība" - pa 25%.

Šī ir jau otrā skaļā uzņēmēja slepkavība šā gada sākumā. Kā ziņots, naktī uz 7.janvāri Garkalnē tika nošauta daudzfunkcionālās halles "Arēna Rīga" līdzīpašnieka Igora Ivanova dzīvesbiedres Ella.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!