Nesen nogalinātajai daudzfunkcionālās halles "Arēna Rīga" līdzīpašnieka Igora Ivanova dzīvesbiedrei Ella Ivanovai bijušas romantiskas attiecības ar koncertaģentūras "Queen Of Stage" direktoru Ojāru Grasmani, svētdien ziņo Latvijas Televīzijas raidījums "De Facto".
Raidījumā tika pieļauts, ka bez jau iepriekš izskanējušajām slepkavības versijām par laupīšanas uzbrukumu vai ar sievietes uzņēmējdarbību saistītu slepkavību, varētu tikt izvērtēta arī trešā - mīlas trijstūris. Taču policija ne apstiprina ne noliedz to, ka šāda versija tiek izskatīta.

"De facto" ziņo, ka nogalinātās vīram un Grasmanim bijusi asa vārdu pārmaiņa. Turklāt Grasmanis savulaik ticis piekauts.

Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, tieši Grasmanis vērsies tiesībsargājošās iestādēs ziņojot par viņam izteiktiem draudiem. Kopš Ivanovas slepkavības, aģentūrai LETA nav izdevies ar Grasmani sazināties.

Kā ziņots, jau divas stundas pēc sievietes slepkavības, policija aizturēja iespējamo slepkavu Ludvigu Antonovu. Policija vīrieti noķērusi "pa karstām pēdām" vairāku kilometru attālumā no slepkavības vietas. Antonovam tiesa piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu.

Uzsākts kriminālprocess par slepkavību pastiprinošos apstākļos. Policijas darbinieki oficiāli izvirzījuši divas versijas par slepkavības iemesliem - vai nu tas bijis laupīšanas uzbrukums vai arī slepkavība saistīta ar sievietes uzņēmējdarbību.

Kā ziņots, pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados trīs citi uzņēmēji, kuri, tāpat kā Ivanovs, bija iesaistīti tirdzniecības centra "Europe Center" (tagadējais "Mols") izveidē, - Igors Conda, Aleksandrs Naumovs, Valērijs Ļihačovs - tolaik tika nogalināti.

Piecus gadus vēlāk - 2001. gadā - jau pret pašu Ivanovu tika vērstas aizdomas par saistību ar slepkavību. Tiesībsargājošās institūcijas un vairāki politiķi apliecināja, ka tiek pārbaudīta informācija par Ivanova un divu viņa bijušo kolēģu no milicijas laikiem Mihaila Saifuļina un Jurija Kreslova saistību ar vairāku spirta biznesā iesaistītu cilvēku slepkavību lietām.

Tomēr nevienam no viņiem oficiālās apsūdzības nekad nav izvirzītas, bet spirta biznesā iesaistīto Daiņa Peimaņa un Arņa Šķestera slepkavību, kā arī Māra Millera slepkavības mēģinājuma organizētājus tiesībsargājošajā iestādēm joprojām nav izdevies noskaidrot.

Neoficiāla informācija liecina, ka Ivanovs, iespējams, sniedzis liecības arī saistībā ar Valsts ieņēmuma dienesta Ludzas nodaļas priekšnieka Vjačeslava Liscova slepkavību.

Ivanovs vienmēr noraidījis aizdomas par kriminālo pagātni. Intervijā laikrakstam "Dienas Bizness" uzņēmējs savulaik uzsvēra, ka neesot saņēmis nekādas pretenzijas no drošības dienestiem. "Nekāda kriminālā vajāšana pret mani nav bijusi un nav," sacīja Ivanovs.

Kā skaidro uzņēmējs, ja viss, kas par viņu publicēts, būtu patiesība, neviena no lielajām bankām viņu "nelaistu pār slieksni", taču, piemēram, 2005. gadā viņš saņēmis 65 miljonu eiro (45,7 miljonu latu) kredītu "Nordea" bankā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!