Trešdien Rīgas apgabaltiesa atzina apsūdzēto Gundaru Paipalu par vainīgu trīspadsmitgadīgās Justīnes Legzdiņas izvarošanā un slepkavībā un piesprieda viņam mūža ieslodzījumu, portālam "Delfi" pavēstīja tiesā.
1964. gadā dzimušais un jau vairākkārt sodītais Paipals savu vainu atzina pilnībā un lieta tika skatīta bez pierādījumu pārbaudes. Tiesu psihiatriskā ekspertīze atzina Paipalu par pieskaitāmu.

Iepriekš Valsts policijas pārstāvji medijiem pauda, ka kopumā Paipalam ir bijušas sešas sodāmības, trīs no kurām ir par izvarošanu.

Viņam tika uzrādītas apsūdzības par mazgadīgās izvarošanu, kas izraisījusi smagas sekas, vardarbīgu dzimumtieksmes apmierināšanu ar nepilngadīgo, kas izdarīta atkārtoti, par slepkavību vainu pastiprinošos apstākļos, bēgšanu no aizturēto turēšanas vietas, kā arī izvairīšanos no tiesas piespriestā soda izciešanas.

Jau ziņots, ka Justīne Legzdiņa no savas dzīvesvietas Krimuldas pagastā izgāja 2007. gada 14. aprīlī un vairs neatgriezās. Visticamāk, Paipals viņu nolaupījis, kad viņa mērojusi ceļu uz Inčukalna mūzikas skolu. Vīrietis meiteni ierāvis automašīnā, pēc tam izvarojis un nogalinājis. Meitenes mirstīgās atliekas Paipals noslēpis netālajā karjerā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!