Krievijas prezidenta vēlēšanu novērotāji paziņojuši, ka vairākos vēlēšanu iecirkņos novērotāji nav ielaisti un dažos gadījumos strādnieki piespiesti nobalsot.
"Pārkāpumi jau ir sākušies," sacīja vēlēšanu novērotāju organizācijas "Golos" direktore Lilija Šibanova.

Sagaidāms, ka vēlēšanās vieglu uzvaru gūs Kremļa līdera Vladimira Putina izraudzītais Dmitrijs Medvedevs. Opozīcijas grupas norāda, ka varasiestādes cenšas uzdzīt vēlētāju aktivitāti, lai Medvedeva ievēlēšana izskatītos likumīga.

Kā norādīja Šibanova, dienvidu reģionā Astrahaņā novērotājiem "masveidā" liegts iekļūt vēlēšanu iecirkņos un mazākā mērogā tas notiek citviet, savukārt citviet vara ir mīkstinājusi noteikumus, kas ļauj cilvēkiem balsot vairākas reizes.

"Pārkāpumi ir tādi paši kā decembrī," sacīja Šibanova.

Komunistu partija, kuras līderis Genādijs Zjuganovs tiek uzskatīts par galveno konkurentu Medvedevam, vēsta, ka tās novērotāji saņēmuši ziņas no Vladivostokas, ka fabriku vadība piespiež strādniekus balsot.

"Viņi piedraudējuši nogriezt algas vai atlaist viņus," sacīja partijas reģionālais vadītājs Anatolijs Dolgačovs. "Katrā iecirknī ir fabrikas pārstāvis, kurš reģistrē nobalsojušos."

Šibanova noradīja, ka Kaļiņingradas reģionā vēlētājiem ļauts balsot bez reģistrēšanās, kas teorētiski dod iespējas viņiem nobalsot vairākas reizes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!