Jaunievēlētais ASV prezidents Baraks Obama svētdien, 16. novembrī sniegtā plašā intervijā solīja izvest spēkus no Irākas, sagraut teroristu tīklu "Al Qaeda" Afganistānā un slēgt Gvantanamo cietumu.
Galvenā prioritāte būs ASV ekonomikas salabošana, pat uz lielāka budžeta deficīta rēķina, intervijā telekanāla CBS programmai "60 Minutes" pavēstīja Obama.

Viņš arī apstiprināja, ka ticies ar senatori Hilariju Klintoni, taču atteicās sniegt komentārus par spekulācijām, ka viņai varētu tikt piedāvāts valsts sekretāres amats.

Viņš norādīja, ka tiklīdz 20.janvārī prezidenta amatā nomainīs Džordžu Bušu, "es sasaukšu štābu priekšnieku komitejas, mana drošības aparāta sanāksmi un mēs sāksim realizēt plānus par mūsu spēku izvešanu no Irākas".

"Īpaši ņemot vērā mūsu problēmas Afganistānā, kas kļūst arvien ļaunākas. Mums ir jāpastiprina šie pūliņi," sacīja Obama.

Pēc viņa teiktā, "mūsu galvenā prioritāte ir "Al Qaeda" iznīcināšana reiz par visām reizēm", savukārt Osamas bin Ladena nogalināšanai vai notveršana ir kritiski svarīga ASV drošībai.

Obama solīja slēgt Gvantanamo cietumu un atcelt bargās aizdomās turēto teroristu nopratināšanas metodes.

"Es esmu vairākkārtīgi teicis, ka slēgšu Gvantanamo cietumu un es to pildīšu," sacīja Obama. "Es esmu vairākkārtīgi teicis, ka Amerika nespīdzina. Un es panākšu, ka mēs nespīdzinām. Tā ir daļa no pasākumiem, lai atjaunotu Amerikas morālo autoritāti pasaulē."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!